Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 3000zł!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na dniach planuję zakupić telefon do kwoty brutto podanej wyżej. Interesuje mnie parę modeli, ale każdą propozycję rozpatrzę...:
-> Iphone 6s 16/64gb - tutaj mam pewnie obiekcje ponieważ niedługo wychodzi ip7 i gdyby nie fakt, że potrzebuję telefonu na teraz to wziąłbym właśnie ip7.
-> LG G5
-> Samsung Galaxy S7 - słyszałem, że soft Samsunga lubi się zacinać
-> One Plus 3
-> Xiaomi Mi5
-> Huawei P9 Plus

->...
Możliwe inne propozycje, ale warto zaznaczyć, że potrzebuję telefonu który do 15 sierpnia będzie w mojej ręce.
Proszę o komentarze i porady odnośnie tego, który telefon wybrać!

PS Obecnie używam Androida w wersji 4.4.2!

Opublikowano

Nie prowokujcie go żeby brał teraz ip6 szkoda kasy . Za chwile wyjdzie ip7 i ip6 będzie dużo tańszy , więc szkoda kasy . 

Testowałem mi5 jak i s7 . s7 to fakt ma problem nie chodzi tak płynnie jak powinien . Często przegrzewał się pod ładowarką po czym miał kaprys zacinania się . Daleko mu do płynności takiej jak posiada iphone . Bateria szybciej płynie niż oczekiwałem . 

mi5 fajny ale jeden minus który zauważyłem to dźwięki słabej jakości . Nie to co samsung /sony czy apple . Prędkość ładowania w mi5 zaskakuje . Mi5 szybciej sie ładował mimo że posiadają funkcje szybkiego ładowania :( S7 często wyślizgiwał się z rąk :) mi 5 pewniej się trzyma :)

s7 nie miał żadnych problemów z odblokowywaniem na palca :) mi5 czasami nie łapał :)

@Edit

Sam wybrałem mi5 :) 

BUM

Opublikowano

Jak podoba Ci się ten system i nie potrzebujesz dużej ilości opcji hackowania itp. to bierz IP6s ;) Na 100% będziesz zadowolony, sam mam więc wiem co mówię. Telefon jest solidny, świetny system, wystarczający a dla nie których świetny aparat, dużo POTRZEBNYCH aplikacji na AppStorze. Nie trzeba chyba wspominać że się nie zacina :)

Ciężko mi powiedzieć czy podoba mi się iOS skoro nigdy z niego nie korzystałem :)

W takim razie mogę Ci powiedzieć że będziesz zadowolony, a wręcz jestem pewny. System banalny do "wymasterowania" trochę więcej czasu ale wciąż nie dużo potrzeba aby ogarnąć go od "deski do deski". Sam posiadam 6S i wiem co mówię. Niestety w salonach typu Orange te telefony mają poblokowane funkcje więc tam dużo się nie dowiesz... zostają jedynie filmiki na YT oraz opinia moja i innych na temat tego telefonu.

flondi. Widzę cię już któryś raz w tym dziale, każdy twój post dał mi takiego samego raka, jeszcze bardziej wciskaj komuś srajfona to się znajdę na chemioterapii.

Nie, nie opłaca się brać iphona. Wydasz kupę kasy za rok gwarancji i tłukący się wyświetlacz od najmniejszego upadku (wymiana ponad 6/8 stówek). Płacisz 3000 za model 16gb i nie możesz nawet karty pamięci włożyć. Za 3k możesz kupić 2x Xiaomi Mi5 (ale po co komu 2 telefony xD).

Polecam właśnie Mi5, za świetną jakość wykonania, flagowe parametry, świetną nakładkę, która oferuje dużo możliwości personalizacji. No i stosunek ceny do jakości. 1,5k cbl ci jeszcze zostanie, przyda się na upgrade kompa czy melanże :v

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

#teams4bal

Opublikowano

@flondi tak jak napisałem - telefon planuję zakupić do tygodnia. Więc powiedzmy, że rezygnuję z IP6s... Wciąż pozostaje wybór pomiędzy Mi5, P9 Plus, One+3 czy G5... No i słyszałem też, że Nexus 6p również wart jest uwagi... Co sądzicie? Zwłaszcza o P9 Plus i One+3?

Opublikowano

Ponoć do końca roku ma wyjść nowy Nexus... Bądźmy szczerzy... nie zadziwia on swoimi parametrami - tzn. w porównaniu do konkurentów... Czy Nexus dostanie upgrade do Androida N i wyczekiwanej już przez wszystkich platformy DayDream VR?

Opublikowano

Mam w tym momencie ofertę kupna Ip6s 64gb za 2100zł (nowego nie brandowanego, bez simlocka, z dowodem zakupu) jeśli oferta okaże się prawdziwa to kupię IP, jeśli nie... wybór padnie na androida. Chyba dobra cena za tego iphone?

Opublikowano

I tak już sporo utargowałem - pozostaje tylko pytanie jak przez internet sprawdzić autentyczność ogłoszenia? Przez ostatni tydzień znalazłem 3 cudowne oferty Iphonów za bezcen i każdy z właścicieli równie cudownie został "zbanowany" z olx'a...

Opublikowano

Mój kontrahent preferuje odbiór osobisty. Czy zakup w ciemno przez allegro jest bezpieczny? Ten Pan nie zgadza się na płatność przy odbiorze i ja go rozumiem (bo zanim on dostanie te pieniądze to minie trochę czasu)

Opublikowano

Wciąż nie dostałem odpowiedzi czy kupowanie przez allegro W CIEMNO (nie wiem czy dostanę urządzenie) jest bezpieczne?

Opublikowano

Nie każdy, ale jacyś na pewno są... Pozwolisz, że zacytuję "Wciąż nie dostałem odpowiedzi czy kupowanie przez allegro W CIEMNO (nie wiem czy dostanę urządzenie) jest bezpieczne?"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...