Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Yasuo vs Riven

Gość happi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, potrzebuje postaci do carrowania w brązie.

Zastanawiam się nad Riven na topie i nad Yasuo na midzie/topie.

Wypiszcie mi plusy i minusy każdej postaci i gdzie lepiej grać Yasuo (top czy mid).

Opublikowano

Jak na razie nie ma championa, którym byś dał radę wyjść z brązu :makka:

Patrząc na te dwie postacie przystałbym na Riven top, Yasuo mid. Na tych pozycjach możesz solo ugrać gierkę. Wybrałeś sobie dosyć trudnych championów, bo potrzeba czasu by osiągnąć pewien poziom. Burst jednak mają duży, enemy carry w mid i late to pestka. Obie postacie mają mechanizm obrony, czy to escape, czy nawet taka tarcza. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Yasuo lepiej grać na midzie. Top służy od czegoś innego.

Riven jest zbyt trudna i ma bardzo złożoną mechanikę, dlatego gdybyś miał wybierać z tych dwóch champów jednego, to bierz Yasuo - dobry podrzut, leci R'ka w late game i wygrywasz gierkę. Ma spory potencjał do outplayowania i brązy mają tendencję do brania Malphite'a tylko, gdy widzą Yasuo w swoim teamie (uwaga, często nie trafiają xD).

Jak na razie nie ma championa, którym byś dał radę wyjść z brązu :makka:

313632254_fappa.png

Opublikowano

Tu nie chodzi o trudność tylko o to czy są dobzi i dam rade wycarrować. W miesiąc na pewno w jakimś stopniu wymasteruję ktorąś z postaci.

Szukam maina, bo Kindred już słabo działa, a ja lubię mechaniczne postacie, takie jak Yasuo ale z drugiej strony Riven jest podobno silna i też trudna mechanicznie.

Czekam na więcej opinii.

Opublikowano

Skoro jesteś w brązie to oba champy są dla cb za trudne ;)

Wszystko zależy od umiejętności.W brązie możesz carrować nawet soraką na midzie.Oba wymienione champy co carryable.Ja jestem za Has A Key gdyż sam sporo nim gram i mogę stwierdzić że bez problemu nadaje się do carrowania.W late możesz wysolować każdego.A w tf robisz robotę.Jest miło jak mamy w teamie kogoś pokroju malphite/braum/Gnar.

Opublikowano

Osobiście dla mnie Yasuo jest o wiele bardziej przyjazny jeśli chodzi o naukę. Wystarczy, że masz team m8'a, który gra malphitem, orianną czy czymś takim i gg izi, klikasz erke i nic nie zostaje z przeciwników.

Opublikowano

Dobry Yasuo wygra kazdy mecz, lecz jest latwy do skontrowania i ma cięzko w early. Riven natomiast jest ciezko skontrowac bo na nią trzeba umiec grać, ale trzymając sie zasad wychodzenia z brązu, tu nie chodzi o championa jakim grasz tylko oto w jaki sposób Ty jako gracz, grasz. Jeśli jestes w brązie i masz problemy z wyjsciem z tej dywizji to oznacza ze nie posiadasz najbardziej podstawowej wiedzy odnosnie tej gry. Takiej jak na przykład że rzeczą nadrzędna jeśli chodzi o wygrywanie gierek jest ciągly nieprzerwany push. Nie wiem jak grasz, ale skupiłbym się nie na czempionach ktorymi grasz tylko na stylu w jaki prowadzisz rozgrywke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...