Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dodać na serwer hardcore?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Tworzę serwer z kumplem, z tego wszystkiego zostało nam ustalić drop itp. 

Możecie dać swoje propozycję co dodać na taki serwer HC ? Oczywiście od razu mówię, że to nie bedzie serwer Easy HC.

A także, co do Obsydianu, drop z Stone'a czy tworzenie Obsydniarek. 

Więc, co wy proponujecie na Hard HC ?

74463422742056214231.png

Opublikowano

1. wywal drop z kamienia

2. bany za śmierć

3. nie rob obsydianarek

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Na pewno musi być teleport w losowe miejsce. Jeśli to Easy HC do może po śmierci ban na 12 H?

Teleport na pewno bedzie. Serwer nie będzie Easy HC tylko takim starym typowym Hardcore.

1. wywal drop z kamienia

2. bany za śmierć

3. nie rob obsydianarek

Dlaczego drop z kamienia wywalić? Obsydianarki chce zrobić, ponieważ planujemy zrobić Hardcora typu skkf itp.

74463422742056214231.png

Opublikowano

@Promiis ponieważ robisz hardcore. Graczom bedzie trudniej znalezc zloza diamentow itd. a jak zostawisz drop ze kamienia nie beda musieli szukac takich zloz.

wiec zostawiajac drop z kamienia ulatwiasz im gre. a taka gra sie nudzi po pewnym czasie

a co do obsydianarek - jak ja bym robil hc to bym jej nie wstawil. dlaczego? ponieważ po tygodniu po otwarciu serwera wiekszosc baz frakcji bedzie z obsydianu

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Moja wizja idealnego serwera HC to taki, który jest całkowitym, wręcz przegiętym kontrastem, serwera EasyHC - na diament daj z 0,2%, iron z 1,5%. Gdybym ja robił HC to dodatkowo zboostowałbym trochę moby (dałbym każdemu potkę szybkości I - II)
Po śmierci ban na co najmniej 6h i - najważniejsze - DOBRA REKLAMA. Bez tego wszystko inne psu na budę.

Jak to wszystko ogarniesz to spodziewaj się mnie na otwarciu ;)

Opublikowano

Moja wizja idealnego serwera HC to taki, który jest całkowitym, wręcz przegiętym kontrastem, serwera EasyHC - na diament daj z 0,2%, iron z 1,5%. Gdybym ja robił HC to dodatkowo zboostowałbym trochę moby (dałbym każdemu potkę szybkości I - II)

Po śmierci ban na co najmniej 6h i - najważniejsze - DOBRA REKLAMA. Bez tego wszystko inne psu na budę.

Jak to wszystko ogarniesz to spodziewaj się mnie na otwarciu ;)

Też tak sądzę, dawno nie widziałem typowego OldShoolowego Hardcora, bany będą, dlatego chce zrobić te Obsydianarki, a pomysł, ze złożami rud, odpada na 1 miejscu ponieważ ktoś odpali Xraya, albo texture packa i w dzien nakopie tyle setow, koxów itp. że to sensu nie będzie miało.

74463422742056214231.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...