Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

samsung a5 2016 vs xperia m5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jak w temacie mam do wyboru te 2 telefony. Telefonu używam głównie do internetu (transmisja 24/7), messengera, fb, czasem jakiejś gierki. Macie jakieś inne sugestie w tej samej cenie?

Opublikowano

Ogółem oba te telefony są do siebie podobne, w ocenie użytkowników wyniki to ok 7.80. Mimo, że sam mam Samsunga w tym wypadku Xperia wydaje się być lepsza. Xperia oprócz tego, że ma wszystkie standardy LTE jest dodatkowo wodoszczelna , ma ona również więcej RAMU co przekłada się na wydajność i samą pracę telefonu. Samsung ma Gorilla Glass ale jeżeli uważasz z telefonem to wystarczy szkiełko hartowane lub folia ochronna. Oczywiście  oba te telefony różnią się procesorami, ale tak jak pisałem na początku Xperia ma lepsze taktowanie. Nie wybieram za ciebie, więc radzę zajrzeć na stronę, która umożliwia porównanie tych dwóch telefonów szczegółowo, ja dałem tylko niektóre rzeczy na, które warto zwrócić uwagę. Ja ze swojej strony wybrałbym Xperie :)

671411485514457941894.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...