Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 rad dla początkujących graczy

Dawidziuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zapewne marzy Ci się zostanie Mistrzem POKEMON!? Jeżeli TAK to stosuj 10 rad, które Ci przedstawię a twoje Marzenie może się spełnić!

1. Oszczędzaj Pokeballe! Mimo iż na początku masz ich dużą ilość to z czasem gry może Ci ich zabraknąć, więc używaj ich rozważnie. W końcu zaczniesz trafiać na silniejsze Pokemony, których nie złapiesz przy pomocy jednego Pokeballa.

2. Utrzymuj Pokemona na środku ekranu gdyż wtedy najłatwiej będzie Ci go złapać.

3. Używaj Incense kiedy jesteś na polowaniach, dzięki temu zawsze wyskoczy Ci dodatkowy Pokemon. Nie są to tak bardzo popularne przedmioty, więc lepiej oszczędzać je na lepsze okazje.

4. Używaj Razz Berry, dzięki nim możesz zwiększyć swoją szanse na złapanie Pokemona i dzięki temu zaoszczędzić kilka Pokeballi. Większa szansa też, że Pokemon Ci nie zwieje!

5. Obserwuj odległość Pokemonów w zakładce nearby, gdyż nie raz może trafić Ci się rzadki pokemon który będzie 10m od Ciebie! A ty możesz tego nie zauważyć.

6. Podczas łapania Pokemona staraj się utrzymywać target circle w jak najmniejszym kółku, gdyż wtedy jest największe prawdopodobieństwo, ze Pokemon złapie się w rzuconego przez Ciebie Pokeballa.

B0e18KZ.png

7. Sprawdzaj jakiego cięzko jest złapanć Pokemona poprzez target circle.

AMOwkyi.png

8. Wyłącz AR podczas łapania Pokemona, gdyż wtedy łatwiej będzie Ci go złapać.

9. Podbijaj Gymy i zdobywaj dzięki nim PokeCoinsy!

10. Odwiedzaj jak najwięcej Pokestopów by zdobywać przedmioty.

Wszystko zostało napisane przeze mnie i umieszczone na innym forum na którym mam nick Deronsel, piszę tą informacje żeby nie było pisania ze jest to plagiat.

Opublikowano

Punkt 2 i 8 trochę dziwne, bo pierw radzisz żeby trzymać pokemona na środku ekranu a potem żeby podczas łapania wyłączyć tryb AR. ^^ Tak czy inaczej dobra robota, na pewno przyda się świeżakom. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

pytanie do pkt 4 .  Dzisiaj Chciałem złapać pokemona na 200 CP wyevoluowanego ( czy jakoś tak ) i miał pomarańczowy okrąg . zużyłem 40 pokebali i cały czas mi wyskakiwał, hcciałem uzyc wlasnie tych owocow co sa oapisane w pkt4 ale ich nie mam i jak je zdobyć ??

Opublikowano

pytanie do pkt 4 .  Dzisiaj Chciałem złapać pokemona na 200 CP wyevoluowanego ( czy jakoś tak ) i miał pomarańczowy okrąg . zużyłem 40 pokebali i cały czas mi wyskakiwał, hcciałem uzyc wlasnie tych owocow co sa oapisane w pkt4 ale ich nie mam i jak je zdobyć ??

Po nabiciu chyba 8 lvl je odblokujesz ;p

Opublikowano

Eh, plagiacik i to zerżnięty słowo w słowo..

Jakbyś przeczytał co jest napisane na samym dole to byś wiedział kto jest twórcą tego.

Lecz napisze to jeszcze raz nie jest to plagiat ponieważ jestem twórcą tego. Wstawiłem to na inne forum o wiele wcześniej i uznałem ze może się to tuaj przydać

Oryginał znajduje się na pokemon-go.pl

Opublikowano

Oszczędzać pokeballe? Miałem ich około 300 w ciągu kilku godzin i ciągle rosła ta liczba. Poziom ~20. Oszczędzać to można Ultraballe i inne rzadsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...