Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak Realtek HD audio i szumy

LandekxD

Pytanie

Opublikowano

A wiec moj problem polega na tym ze na laptopie na ktorym gram przez 1,5 nie akutializowalem sterownikow- wiecie realtek itp ale ostatnio kupilem sluchawki z mikrofonem, no i przyznam sie ze nie dziala mi mikrofon, wiec postanowilem pooaktualizowac wszystkie sterowniki dzwieku, meczylem sie ogolnie duzo z naprawieniem mikrofonu, pisalem nawet do pomocy technicznej no ale wkoncu zaaktualizowem sterowniki, wszystko pieknie, nawet moge przez jedno wejscie miec podlaczone mikrofon i sluchawki (4 stykowy mini jack) no i ogolem nawet wykrylo mi dobrze ten mikrofon, ale na tescie na ts3 slychac szumy w tle, glosne szumy, jak cos powiem to slychac perfekcyjnie ale wszystko na tle szumow, wiec chcialem odpalic ten taki wiecie, to cale menu realteka tam gdzie jest glosnik nagrywanie itp ale tego nigdzie nie ma, w panelu sterowania tez nie, co mam teraz zrobic? odinstalowac sterownik dzieki ktoremu praktycznie rozwiazalem moj problem czy jest jakas inna metoda zeby to sie pokazalo?

A i jeszcze zapomnialem, mialem dziwny problem ze poprostu aktualizowalem to jakgby na 2 razy, program przez ktory aktualizowalem zrobil tak ze odinstalowal obecny sterownik-reset laptopa-instalacja nowego-reset  i gdy juz byla akutalizacja nowego. odrazu wiedzialem ze juz jest cos lepiej i szybciej bo ladnie nawet bylo napisane sluchawki itp no ale nic, zresetowalem laptopa i nagle jakgby ten sterownik sie odinstalowal i wrocil poprzedni, zrobilem to jeszcze raz ale juz bez ostatecznego wylaczania laptopa po aktualizacji, wiec teraz znow gdy wylacze system i wlacze bede mial ten stary?

Teraz zobaczylem ze zamiast Realtek HD audio cos tam mam takie cos:

http://screenshot.sh/oAAMeJ1e6Cv9q

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zainstalowałeś pewnie sterowników do katy dźwiękowej co masz tylko byle jakie od Realteka. 

Masz właściwe sterowniki na stronie supportu laptopa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...