Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana sprzętu

Foson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

39930715631250581888.png

17688464178324956486.png

Krótko i na temat, chcę na tym komputerze pograć w Lola, ewentualnie w csgo na najniższych ustawieniach, co musiałbym wymienić, żeby się udało? Chodzi mi o jak najniższy koszt wymiany ew. części.

graphic.png

Opublikowano

Nie wiem jaki może wchodzić w grę, po prostu niezbyt wysoki. 

Zasilacz to PC POWET SUPPLY TM450 Silent

graphic.png

Pomocnik
Opublikowano

To ja bym proponował i3 2120+h61+jakis ati hd i 4gb ramu, twoja plyta obsluguje ddr3 czy to jest ddr2?

Do tego dorzuciłbym Antka 500W, bo ten obecny zasilacz to tykająca bomba zegarowa.

Dobre pytanie, jestem zielony.

A czy wymiana samej karty graficznej by nie pomogła?

Pomoże, ale do tego dokup kostkę 2gb ramu najlepiej taką samą jak posiadasz, zasilacz Antec 500W i jakąś grafikę pokroju HD 7770.

Opublikowano

Ale i cs i lol to są gry bazowane na procesorze, a ten twój to lekko mówiąc syf, na takim i3 2120 i np. hd 7770 to będzie lol latał na najwyższych w 100 fpsach luzno, a cs najnizsze stable 100 powinno byc.

Opublikowano

To ja bym proponował i3 2120+h61+jakis ati hd i 4gb ramu, twoja plyta obsluguje ddr3 czy to jest ddr2?

Do tego dorzuciłbym Antka 500W, bo ten obecny zasilacz to tykająca bomba zegarowa.

Dobre pytanie, jestem zielony.

A czy wymiana samej karty graficznej by nie pomogła?

Pomoże, ale do tego dokup kostkę 2gb ramu najlepiej taką samą jak posiadasz, zasilacz Antec 500W i jakąś grafikę pokroju HD 7770.

Ale i cs i lol to są gry bazowane na procesorze, a ten twój to lekko mówiąc syf, na takim i3 2120 i np. hd 7770 to będzie lol latał na najwyższych w 100 fpsach luzno, a cs najnizsze stable 100 powinno byc.

Czyli krótko mówiąc wszystko jest do wymiany? Mi chodzi, żeby nie latało wszystko na najwyższych i w ogóle, tylko żebym jakoś mógł grać przy najmniejszym koszcie wymiany. 

Moglibyście wysłać linki do rzeczy, które po prostu MUSZĘ wymienić, żeby coś tutaj śmigało?

graphic.png

Opublikowano

Czyli jak na razie kartę kupie, to będzie jakaś różnica, warto będzie?

I wystarczy, że ją podłącze, będzie ze wszystkim zgodna, nic dokupywać do niej nie muszę?

graphic.png

Pomocnik
Opublikowano

Tak, ale kolega nie ma jakichś olbrzymich wymagań, do najniższych jego Pentiumek styknie, na takiej i3 to już na średnich/wysokich da radę. Testowałem jakiś czas temu CS'a na Pentiumie G4400 - na wysokich/ultra działał z 750 ti.

Jak masz pieniądze to bierz i3 bez zastanowienia.

Opublikowano

Tak, ale kolega nie ma jakichś olbrzymich wymagań, do najniższych jego Pentiumek styknie, na takiej i3 to już na średnich/wysokich da radę. Testowałem jakiś czas temu CS'a na Pentiumie G4400 - na wysokich/ultra działał z 750 ti.

Jak masz pieniądze to bierz i3 bez zastanowienia.

Z kasą właśnie słabo stoję, wolałbym na razie zrobić go 'na styk', dopiero w późniejszym czasie składać maszynę. 

Ponawiam

Czyli jak na razie kartę kupie, to będzie jakaś różnica, warto będzie?

I wystarczy, że ją podłącze, będzie ze wszystkim zgodna, nic dokupywać do niej nie muszę?

graphic.png

Pomocnik
Opublikowano

Powinno działać, twój zasilacz ma złącze 1x6 pin czyli akurat do twojej karty.

Powinno to eksplodować.

Karta okej, ale wpierw zakup zasilacz normalny ( np. Antec 500W ), bo ten może ci zrobić wybuch jądrowy od tak.

Opublikowano

Powinno to eksplodować.

Karta okej, ale wpierw zakup zasilacz normalny ( np. Antec 500W ), bo ten może ci zrobić wybuch jądrowy od tak.

Już daj spokój człowieku, zasilacz nie będzie mocno obciążony, więc szansa że jebnie nie jest taka duża, więc nie dramatyzuj...

Ale zmienić tak czy inaczej by się przydało.

Pomocnik
Opublikowano

Powinno to eksplodować.

Już daj spokój człowieku, zasilacz nie będzie mocno obciążony, więc szansa że jebnie nie jest taka duża, więc nie dramatyzuj...

Ale zmienić tak czy inaczej by się przydało.

Trochę kultury, a nie mi tu o jebaniu - To nie ten temat.  ._.

Będę dramatyzował kiedy będę chciał - Wybuch jądrowy to mało powiedziane, zasilacz z najczarniejszych zakątków czarnej listy, a ty mi tu "nie dramatyzuj" CZY TY CZYTASZ CO PISZESZ? Przecież ten zasilacz ma mega niskie napięcie na linii 12V, jak podłączysz do tego grafikę to w najlepszym wypadku będzie dziura po eksplozji nuklearnej czyt. duże prawdopodobieństwo, że zasilacz nie wyrobi z taką grafiką, poza tym to tykająca bombowa zegarowa bez jakichkolwiek zabezpieczeń, duże ryzyko, że uszkodzi niepotrzebnie resztę komponentów.

Opublikowano

Dobra, pozwólcie, że co do zasilacza, to ja zadecyduję. :D 

Mam jeszcze jedno pytanie, bo mam dylemat. Mam windowsa 7, piracką wersję, jakoś przypadkiem wszedłem na stronę Microsoftu i bodajże mogę go zaktualizować do windowsa 10. Czy jest to dobry pomysł? Czy lepiej zostać przy swoim?

graphic.png

Pomocnik
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie, bo mam dylemat. Mam windowsa 7, piracką wersję, jakoś przypadkiem wszedłem na stronę Microsoftu i bodajże mogę go zaktualizować do windowsa 10. Czy jest to dobry pomysł? Czy lepiej zostać przy swoim?

To zależy, Windows 10 z pewnością działa płynniej na starych sprzętach, ogólnie lepiej radzi sobie z dyskami HDD i mniej muli, jednakże cierpi jeszcze na problemy wieku dziecięcego. Jak ci się podoba to aktualizuj, raczej różnicy dużej nie poczujesz, no oprócz tego że ósemka i dziesiątka lepiej znoszą HDD.

Opublikowano

To zależy, Windows 10 z pewnością działa płynniej na starych sprzętach, ogólnie lepiej radzi sobie z dyskami HDD i mniej muli, jednakże cierpi jeszcze na problemy wieku dziecięcego. Jak ci się podoba to aktualizuj, raczej różnicy dużej nie poczujesz, no oprócz tego że ósemka i dziesiątka lepiej znoszą HDD.

Z tą kartą i sprzętem co mam, będzie jakaś różnica w grach, bo jakoś gram w Metina, czy inne mmorpg, jakoś ciągnie, ale na 10 będzie coś płynniej?

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...