Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wykonać system płatnych działek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, otóż mam pewien problem z moim pomysłem ponieważ nie mam pojęcia jak go zrealizować a mianowicie wpadlen ostatnio na pomysł żeby na mój serwer wprowadzic wlasne domy i mialo to działac na zasadzie takiej ze jesli chce kupic dom to musze zaplacic "x" diamentów po czym obszar na ktorym jest dom nalezy do kogos kto zaplacil. Jakiekolwiek pomysly jak to zrobic?

Opublikowano

jak nie dostanę lajka za odpowiedź to zapamietam sobie twój nick i już ci never nie pomogę ;x...

cóż... WIEDZA kosztuje ^_^ btw. mam poradnik na MPC odnośnie CB ;x ( CB - CommandBlock )

7690114695118121143028.png

Opublikowano

Na chwilę obecną przychodzi mi jedynie do głowy pomysł aby przerobić plugin na działki (PlotMe czy jakoś tak), ustawić limit i wybudować domy :v

Opublikowano

jak nie dostanę lajka za odpowiedź to zapamietam sobie twój nick i już ci never nie pomogę ;x...

cóż... WIEDZA kosztuje ^_^ btw. mam poradnik na MPC odnośnie CB ;x ( CB - CommandBlock )

7690114695118121143028.png

Dziękuję bardzo, pozdrawiam :)

Opublikowano

Na chwilę obecną przychodzi mi jedynie do głowy pomysł aby przerobić plugin na działki (PlotMe czy jakoś tak), ustawić limit i wybudować domy :v

Nie dałoby rady jakoś command blockami?

//doublepost zrobił się przez łączenie tematów

Opublikowano

Nie dałoby rady jakoś command blockami?

Teoretycznie można by było.

Definiujesz teren z domem w worldguard, później w commandblock przypisujesz komuś tę działkę i odbierasz diamenty.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

ja tu tak teraz widzę że zrobiłem błąd xD

w komendzie ostatniej testfor ustawiłem z przyzwyczajenia @a 

wypadałoby to zmienić na @p ( najbliższy gracz ;x )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...