Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z myszką podczas grania

GhaosH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Posiadam myszkę A4Tech Bloody A9 

Wiem, że nie najlepsza, ale też nie najgorsza. Miałem na dzieje, że w odróżnieniu od myszki za 10 zł  poczuje jakiś komfort a borykam się z tym samym problem co w tej tańszej...

Czy to normalne, że przy szybkim ruchu myszką w sensor mi wariuje, postać obraca się w cs'ie np w górę, czy dół... ?

Pozdrawiam

8029814539102191282137.jpeg

Opublikowano

Szczerze jesli masz ten model, ktory ma avago3050 to nie powinno byc takiego problemu, wiem o czym mowisz, jaka masz podkladke? Moze tu lezy problem i cos nie bangla, bo ten sensor ma calkiem spore predkosci maksymalne, w dodatku nikt w tym modelu raczej na takie rzeczy sie nie skarzyl. Podsumowujac nie jest to normalne, jak cos to malpkuj/oznaczaj. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Mam tą samą myszkę i u mnie wszystko śmiga (gram na podkładce x7 500mp). Nie wiem czemu, ale jak mam w sterach ustawioną kalibrację na standartową (suwak na samej górze) to wszystko jest ok, a jak robiłem kalibracje tym testem ze sterownika to sensor się gubił... także jak robiłeś kalibracje to zobacz jak sytuacja wygląda na jej standartowym ustawieniu :)

Opublikowano

@Oski0202 podkładka to steelseries qck+

@Ememenss uszkodzona, wątpie. Co do zanieczyszczenia odezwę się później chociaż to raczej nie to.

@GabekXCS nawet na kalibracji na samej górze tak jest.. oraz ustawieniach wstępnych

#edit Zrobiłem szybki test na biurku bez podkładki i o dziwo tam sensor się nie gubi

Opublikowano

No i umyłem podkładkę, przeczyściłem dół myszki i można powiedzieć że jest trochę lepiej bo już przy szybkim ruchu nie ucieka, ale przy szarpnięciu np. ze strachu w cs;go  ( xD )  nadal..

Opublikowano

No i umyłem podkładkę, przeczyściłem dół myszki i można powiedzieć że jest trochę lepiej bo już przy szybkim ruchu nie ucieka, ale przy szarpnięciu np. ze strachu w cs;go  ( xD )  nadal..

Nie będziesz miał wszystkiego co najlepsze przy takiej myszce.

Opublikowano

@Zamoyski.

wszystkiego co najlepsze na pewno nie, ale sensor jest taki sam jak np. w kinzu v3 i u mnie działa wszystko dobrze, więc dla kogoś kto nie chce/nie może wydać trochę więcej na myszkę to ten model jest całkiem ok :)

Opublikowano

Nie będziesz miał wszystkiego co najlepsze przy takiej myszce.

Chodzi o to, ze nie dziala jak powinna, wiec sie nie czepiaj, co z tego ze to budzetowy model, nie musi byc wcale zly. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

#edit Zrobiłem szybki test na biurku bez podkładki i o dziwo tam sensor się nie gubi

No to możliwe, że ją jakoś uszkodziłeś, czy starłeś, może coś wylałeś. Kup ewentualnie nową.

Opublikowano

ja mam v7m i dziala gicio ale jedynie jak szybko przejade dlugi dystans myszka na blacie podczas gry i nagle ustawie sobie bariere jako moja reke to myszka w realu sie zatrzymuje ale w grze zachowuje sie jakby miala akceleracje albo chciala nadrobic dystans ktory ja jej zablkowalem reka. Jakies pomysly?

@topic reintsal sterowników ?

Opublikowano

ja mam v7m i dziala gicio ale jedynie jak szybko przejade dlugi dystans myszka na blacie podczas gry i nagle ustawie sobie bariere jako moja reke to myszka w realu sie zatrzymuje ale w grze zachowuje sie jakby miala akceleracje albo chciala nadrobic dystans ktory ja jej zablkowalem reka. Jakies pomysly?

@topic reintsal sterowników ?

też raczej nie bo nawet 2 dni temu była aktualizacja do bloody..6. i nic z nią nie robiłem. Gram tylko ja i stoi w miejscu od pół roku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...