Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kleryk pod heal - jaki ekwipunek?

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jak wyżej. Mam 4 części setu za AC (kolczuga) oraz 1 z Rentusa HM + Hełm. Dodam, że z takim setem za bardzo nie chcą mnie brać na lepsze instancje. ;-; Gdzie szukać lepszego ekwipunku dla kleryka pod heal? 

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta - grasz na Barusie :)
Idioci tam chcą 4,2k MB na Hyperiona od klas magicznych i GUNNERA, czujesz to? :D 

Odnośnie tematu - Set za Ancient Coins uzbrojony w FULL kamyki HP+100 + czapka rentus + biżuterka BM/RST/Sauro/Kunax, co tam masz = jesteś w stanie iść na Katalamize dla przykładu.

W ogóle rozwiń mi swoją definicję "lepszych instancji"?

Na RB HM to nawet newbie z daevonianami idą, aby uzbierać jakiś początkowy gear.
Set AC daje Ci możliwość pójścia okienko wyżej, czyli zaczynasz chodzić na Katalamize.

U Kleryka patrzy się na HP. Hyperion potrafi walnąć za 13-14k, więc od kleryka wymaga się 16-18k HP. 

Opublikowano

No to wszystko jasne.
Powiem Ci tak: 

- Set FULL AC wyplusowany na +5 + kamyczki hp 100, albo 95 jak już masz wszystko wysocketowane
- Tarcza i Macka na +5 z kamykami hp 95 albo 100

Nie dziw się, że Cię nie biorą, jak masz 13k hp :) 

Opublikowano

No i zbieraj na akcesoria za BM.
Jak już ogarniesz sobie wszystko(hp w okolicach 16 - 18k) to zacznij chodzić na RST i Katalamize.

Opublikowano

Kupiłam naszyjnik, który można zdobyć (chyba) w ukrytych twierdzach. Taki fioletowy jest. Brakuje mi jedynie kolczyków i jednego pierścionka. Co mi daje to, że wyplusuję na +5? A to nie zwiększa przypadkiem tylko ataku? Jeżeli nie to jakoś nie widzę możliwości tego wyplusować, bo wywaliłam 5 kamyczków i mam +1.

Do broni mogę wrzucić jedynie jeden kamyk many. Jest fioletowa z rentusa hm.

Opublikowano

Macka + tarcza wyplusowane na +5 i wysocketowane FULL w kamyki HP 95 albo 100
Full set AC zrobiony na +5 i wysocketowany w HP 95 albo 100

Na temat biżuterii pisałem wyżej.

Opublikowano

No tak, ale jak ulepszyć na +5, skoro w ogóle plusy nie wchodzą? ;-: Poza tym jak pisałam wyżej do broni może wejść jedynie jeden kamyk. 

I co mi daje to +5? "wzmocnienie magii"? 

Opublikowano

Jak jeden kamy? 
Broń ma z 5 albo i 6 slotów.

Set AC ulepszasz kamykami l4/l5 dla pewności.

Zobacz sobie, co daje Ci plusowanie setu. Podbija Ci to różne statystyki. 

Opublikowano

Jak jeden kamy? 

Broń ma z 5 albo i 6 slotów.

Set AC ulepszasz kamykami l4/l5 dla pewności.

Zobacz sobie, co daje Ci plusowanie setu. Podbija Ci to różne statystyki. 

Jeden kamyk many wchodzi i zostają ciemne sloty, w które nie mogę włożyć żadnego kamyka. Może jakieś inne potrzeba? 

No wiem, próbowałam l4 i wrzuciło mi tylko na jeden plus, a wywaliłam kilka kamyków. >.<

Opublikowano

A ciemne sloty to co?:)
Antyczne kamyki, czy jak to się tam na barusach nazywa.

Najprościej jest CI zrobić CAŁY set AC z macką i tarczą.
W 5.0 będzie mityczny set AC i to całkiem niezły, więc polecam teraz zaopatrzyć się w eternalowe przedmioty i potem ulepszyć z eternala na mityka ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...