Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokemon Go na targach San Diego Comic-Con 2016

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Przez ostatnie dni odbywały się panele Comic-Con w San Diego, w których udział wziął również John Hanke - właściciel studia Nantic, który odpowiadał fanom na różne pytania zadanych przez nich. Prócz odpowiedzi zdradził również plany w nadchodzących aktualizacjach Pokemonów, które po zdradzę Wam tu pokrótce. 

Na początku ogłosił 3 bossów Gymów, a są to: 

• Team Valor - Candela
  • Team Mystic - Blanche
  • Team Instinct - Spark

Podzielił się również z Nami o sprawach nad którymi pracują aktualnie twórcy, a są to: 

• Naprawianie błędu związanego z 3 śladami
  • Prace nad systemem handlu oraz trenowania pokemonów
  • Prawdopodobnie ujrzymy w grze system breedingu(inaczej hodowli)
  • Dodał również, że do gry będą systematycznie dodawane nowe pokemony na przełomie następnych miesięcy/lat
  • Dodanie możliwości personalizacji PokeStopów oraz przekształcanie ich w PokeCentra, w których będziemy mogli leczyć nasze Pokemony
  • Aktualnie ich głównym priorytetem jest stabilizacja serwerów

I to by było na tyle, na razie więcej informacji Nam nie zdradzono. Mówcie co sądzicie o ich planach, o systemie hodowli, handlu czy PokeCentrach!

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Chyba słabo oglądałeś ten panel. Tych leaderów to on ogłosił na końcu, a nie na początku panelu, ale mniejsza. Co do reszty to też z dupy informacje. 

Jeśli chodzi o hodowlę to jakaś laska po prostu zapytała, czy coś takiego będzie. Odpowiedzieli, że o niczym takim nie myśleli i "może kiedyś". 

Po zapytaniu o bug z krokami powiedzieli praktycznie tylko tyle, że są tego świadomi.

Potwierdzili też, że "name hack" na Eevee rzeczywiście działa. Oprócz tego to lanie wody i śmieszkowanie na siłę, żeby unikać odpowiedzi na pytania. O wprowadzaniu nowych pokemonów to też na razie nic oficjalnego. Oni po prostu odpowiadali na pytania/propozycje fanów na zasadzie "może kiedyś", a ty albo ktoś od kogo kopiowałeś te informacje wzieliscie to za jakiś pewnik.

Jedyne oficjalne informacje to ci leaderzy teamów, system wymiany, name hack, stabilność serwerów i coś tam jeszcze było o systemie spawnów. 

Opublikowano

Chyba słabo oglądałeś ten panel.

Jeśli chodzi o hodowlę to jakaś laska po prostu zapytała, czy coś takiego będzie. Odpowiedzieli, że o niczym takim nie myśleli i "może kiedyś". 

Po zapytaniu o bug z krokami powiedzieli praktycznie tyle, że są tego świadomi.

Potwierdzili też, że "name hack" na Eevee rzeczywiście działa. Oprócz tego to lanie wody i śmieszkowanie na siłę, żeby unikać odpowiedzi na pytania. O wprowadzaniu nowych pokemonów to też narazie nic oficjalnego. Oni po prostu odpowiadali na pytania/propozycje fanów na zasadzie "może kiedyś", a ty albo ktoś od kogo kopiowałeś te informacje wzieliscie to za jakiś pewnik.

Jedyne oficjalne informacje to ci leaderzy teamów, system wymiany, name hack, stabilność serwerów i coś tam jeszcze było o systemie spawnów. 

Czy ja gdzieś napisałem, że system hodowli będzie na 100%? Napisałem Prawdopodobnie właśnie przez ich wypowiedź. Co do błędu z 3 krokami to jak są tego świadomi to wiążę się raczej z tym, że będą się za niego brać i naprawiać, jaka firma wiedziałaby o jakimś bugu i nie próbowała go naprawić? o.O

//edit

A co to ma do znaczenia, że oni ogłosili na końcu Team Leaderów a ja umieściłem to jako pierwszą informację? xD

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

"Prawodpobnie" oznacza sporą szansę na wprowadzenie czegoś. A jakbyś oglądał panel zamiast kopiować informacje z jakiejś z dupy strony to byś tego o hodowli nawet nie wrzucał. 

Na 99% czegoś takiego w grze nie będzie, po prostu jakąś typiara, która nagrała się w fejsbukowe gierki, gdzie hoduje się zwierzaki i inne gówna, wyskoczyła z głupim pytaniem, które jak było widać kompletnie ich zaskoczyło. Odpowiedzieli "może kiedys", bo nie mieli co odpowiedzieć za specjalnie. 

Co do 3step buga to nie wiadomo czy jest to bug czy specjalnie to wyłączyli (podobno przeciążało serwery). Więc w tym przypadku "jesteśmy tego świadomi", a "naprawimy to" może jednak oznaczać różnicę. Zresztą po co ja w ogóle z tobą dyskutuję jak ty tego panelu nawet nie oglądałeś. 

//edit

A co to ma do znaczenia, że oni ogłosili na końcu Team Leaderów a ja umieściłem to jako pierwszą informację? xD

Przeczytaj jeszcze raz jak sformułowałeś te zdanie. Wynika z niego jakby panel zaczął się od tego ogłoszenia, ale tak jak już pisałem, mniejsza z tym.

Po prostu następnym razem jak już zdajesz czegoś relację to najlepiej sam to obejrzyj, bo kopiujac z gównostron, wprowadzasz innych w błąd.

Opublikowano

Mam nadzieję, że zabiorą się za to, co zapowiedzieli czy tam planują. Serwery póki co stoją w stanie beznadziejny, to samo przydałaby się jedna większa i porządna aktualizacja wprowadzająca kilka zmian (np. dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie systemu dodawani znajomych do profilu czy tam panelu znajomych i możliwość wspólnego zbierania Pokemonów, a potem wymiana nimi).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Mam nadzieję, że zabiorą się za to, co zapowiedzieli czy tam planują. Serwery póki co stoją w stanie beznadziejny, to samo przydałaby się jedna większa i porządna aktualizacja wprowadzająca kilka zmian (np. dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie systemu dodawani znajomych do profilu czy tam panelu znajomych i możliwość wspólnego zbierania Pokemonów, a potem wymiana nimi).

Na reddicie był thread, że w Niantic ciągle pracują pełną parą. Zresztą, nie mają w zwyczaju (patrząc na Ingress) podawać wcześniejszych informacji cd. aktualizacji i tak dalej.

Opublikowano

Co do błedu z  śladami to oni są tego świadomi i sami to wyłączyli prawdopodobnie z tego powodu ze wpływa to w dużej mierze na działanie serwerów, od czasu gdy została wyłączone te "3 ślady" to serwery stały się bardziej stabilniejsze.

Opublikowano

Co do błedu z  śladami to oni są tego świadomi i sami to wyłączyli prawdopodobnie z tego powodu ze wpływa to w dużej mierze na działanie serwerów, od czasu gdy została wyłączone te "3 ślady" to serwery stały się bardziej stabilniejsze.

Co ma to do działania serwerów? Serwery chyba stoją na maszynach, a nie współgrają z opcją śladów w grze.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Co ma to do działania serwerów? Serwery chyba stoją na maszynach, a nie współgrają z opcją śladów w grze.

W momencie wyłączenia łapek serwery zaczęły normalnie działać, więc pewnie ma wpływ. Ewentualnie, wyłączyli jeszcze kilka innych opcji.

Opublikowano

W momencie wyłączenia łapek serwery zaczęły normalnie działać, więc pewnie ma wpływ. Ewentualnie, wyłączyli jeszcze kilka innych opcji.

Według mnie to nie ma wpływu na to kompletnie, więc inny czynnik musiał zostać wyłączony.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...