Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawa sytuacja

MikiQ22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętacie https://www.youtube.com/watch?v=yLwn1nXPgzk?

No tak więc o to przez ten filmik najprawdopodobniej nie odzyskam konta. Może mi pomożecie więc napisze.

Było sobie konto bla bla bla super fajnie, koniec gry grudzień 2014, wracam styczeń 2015 pod koniec patrze o inne hasło.

Konto odzyskałem dość łatwo, cofneli mi zakupy wszystko super.

W sumie pograłem miesiąc i zostawiłem znowu, miałem to gdzieś więc nie zabezpieczyłem specjalnie tego konta.

Wracam 2 tygodnie temu, próbuję się zalogować a tu zonk. Perma ban. Loguje się na stronie mail zmieniony(nie potwierdzony lol), więc wróciłem na swój, założyłem nowy i tam ustawiłem póki co, hasło zmieniłem na swoje i wszystko ok, myślę napisze do supportu. Co dostaje w odpowiedzi?:

Twoje konto zostało zawieszone na stałe w związku z wykorzystywaniem skryptów, hacków lub programów trzecich niedopuszczonych przez Riot Games w League of Legends. Gracze, którzy na swoich kontach wykorzystują tego typu metody otrzymują rzeczoną karę bez możliwości jej zmiany. Konta, które zostaną przyłapane na wykorzystywaniu błędów przeciw niczego niespodziewającym się graczom w celu zdobycia przewagi, spotkają się z taką właśnie karą w League of Legends.

I tak oto nie mam pojęcia co zrobić, napisałem drugi ticket do ANGIELSKIEGO supportu, dostając dosłownie, tą samą odpowiedź przekopiowaną z poprzedniego ticketa po polsku.. ehh.

W czym rzecz? To nie ja dostałem tego bana bo jak go miałem dostać skoro nie grałem ponad rok? Mam screeny paypala, kody psc, 118 wiadomości od riot gaming na oryginalnym mailu, screeny z końców gier, wyrecytowałem im historie konta, wszystkie zmiany nicków, kiedy jaka dywizja (na oko), kiedy zmieniałem dostawcę internetu, wyjaśniłem, że mam neostrade i mam zmienne ip, i przecież mogą zobaczyć po logach kto logował w styczniu a kto potem, ale póki co brak odpowiedzi. Podałem nawet gdzie mieszkam, jeśli by mieli chęć sprawdzić czy ip się zgadza. 

Czy jest jakaś szansa, żeby odzyskać to konto, póki co czekam na odpowiedź, gdyż zbulwersowany sytuacją napisałem, że chciałbym aby odpowiedział mi człowiek a nie robot.

Jeśli tak to co mogę dodatkowo zrobić/wysłać im aby im udowodnić, że to nie ja. W sumie zależy mi na koncie bo pod koniec 2014 były wszystkie postacie i 108 skinów.

Opublikowano

Osobiście uważam, że konta już nie odzyskasz ze względu na to, że Riot jasno mówi i przypomina o zabezpieczeniach konta (tj. potwierdzenie email), czego ty po prostu nie zrobiłeś. Niestety, ale my Ci tu nie pomożemy - tym bardziej jeżeli sam support odmawia udzielenia dalszej pomocy.

Opublikowano

Źle to napisałem. Ja miałem maila zabezpieczonego, nie potwierdzony był po zmianie przez osobe która ukradła, dlatego wróciłem na swój.

Jeśli chodzi o support, w zasadzie z samym supportem nie miałem kontaktu bo co to za kontakt jak dostaje odpowiedź kopiuj wklej? Pewnie nawet nie doczytali zgłosznia.

Opublikowano

Źle to napisałem. Ja miałem maila zabezpieczonego, nie potwierdzony był po zmianie przez osobe która ukradła, dlatego wróciłem na swój.

Jeśli chodzi o support, w zasadzie z samym supportem nie miałem kontaktu bo co to za kontakt jak dostaje odpowiedź kopiuj wklej? Pewnie nawet nie doczytali zgłosznia.

Zawsze tak jest, kiedy otrzymasz bana - wklejają formułkę i nic więcej. Ciężko będzie cokolwiek zdziałać, ale nie mówię też, że nie warto próbować.

Opublikowano

Oboiście uważam, że nie ma szans na odzyskanie konta. Pisałeś że mogą sprawdzić po logach jednakże zawsze można wejść na konto z innego komputera i z innym ip. :/ Nie osądzam Ciebie tutaj w żadnym wypadku :) Aczkolwiek dogadać się z RIOT-em to czasami przechodzi granice możliwości ;) Jak kolega wyżej napisał próbuj jeszcze. Pozdrawiam!

9H6xQYc.png

Opublikowano

Wiesz, wejść z innego komputera, 500km dalej to troche ciężko, z tego co wiem pierwsza kradziez, gościu był z Wrocławia a ja do wro mam 500km więc. Osobiście uważam, że jeśli dostałbym odpowiedź od angielskiego supportu co jest nie możliwe bo polski przechwytuje tickety to może inaczej by to wyglądało.

Specjalnie zlinkowałem filmik, uważam, że przez ten o to filmik riot ignoruje więcej ticketów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...