Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kosmici

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, wierzycie w to? Nawet któryś z biskupów (albo wyższej rangi) w Watykanie mówił, że wiara w istnienie istot pozaziemskich nie jest uznawana za grzech. Skoro wszechświat jest nieskończony - tak przynajmniej twierdzą naukowcy i 54% forumowych ekspertów, to na pewno znajdują się tam inne planety na których jest życie - nie mówię tu o ludziach, ale o kosmitach. Ciężko mi uwierzyć, że mielibyśmy być jedyną planetą (kosmici = życie), na których jest życie. 

Opublikowano

Nieskończony to wszechświat może nie jest, ale jakieś życie prawie na pewno tam jest.

Skoro nie jest nieskończony, to co znajduje się poza nimi? Chyba, że jest on na tyle duży, abyśmy nigdy nie dowiedzieli się jakie ma rozmiary

Opublikowano

Ja tam wierzę, że coś jest ale wydaje mi się, że nie jest nieskończony. Według mnie jest ogromny.

Opublikowano

Bardzo dobre pytanie i spostrzeżenie. Istnieją planety podobne do naszej, zatem istnieje duża szansa, że rozwinęło się tam jakieś życie organizmów.

Opublikowano

Bardzo dobre pytanie i spostrzeżenie. Istnieją planety podobne do naszej, zatem istnieje duża szansa, że rozwinęło się tam jakieś życie organizmów.

Życie nie musi wyglądać tak jak na naszej planecie.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Życie nie musi wyglądać tak jak na naszej planecie.

Nie napisałem, że życie wygląda tam tak jak na naszej planecie  ;)

Wspomniałem tylko, że jeżeli istnieją planety podobne do naszej, to jest duże prawdopodobieństwo o istnieniu tam życia, w obojętnie jakiej postaci.

Opublikowano

Jak ktoś myśli, że jesteśmy sami, to jest ogromnym ignorantem, już w naszym układzie może istnieć życie (europa) a co dopiero jak jest jeszcze tyle planet.

Opublikowano

Jeżeli wszechświat jest nieskończenie wielki to wszystko jest możliwe, nawet planeta z ludźmi, zadającymi sobie to samo pytanie. 

Pomocnik
Opublikowano

Na innych planetach żyją jakieś mikro organizmy, lecz nie nazwałbym ich kosmitami, raczej coś tam jest w kosmosie, ale nie wiadomo jak daleko i jak rozwinięte. :P

Opublikowano

Co za agent przeniósł ten temat do działu Rozrywka. Zaraz bendzie łokieć pienta i nie ma klijenta hehe

Twoja niunia wygląda jak kosmita z ryja troche

oki

Opublikowano

teoria wielkiego wybuchu to bujda.. wszechświat istnieje od zawsze ale jak powstało wszystko to co się w nim znajduje to ja nie wiem :) 

bardzo prawdopodobne że istnieją tzw. kosmici i mam nadzieje że dożyje chwili zbijania piątki z zielonymi 

Opublikowano

Jak ktoś myśli, że jesteśmy sami, to jest ogromnym ignorantem, już w naszym układzie może istnieć życie (europa) a co dopiero jak jest jeszcze tyle planet.

Jeszcze enceladus.

Sam wszechświat dzieli się na widzialny i "niewidzialny". Tzn taki który istnieje, ale światło z niego jeszcze do nas nie dotarło. Prawdopodobnie jest on W CH*J WIĘKSZY niż ten, który możemy zaobserwować.

Tak więc ja osobiście nie wierzę, żebyśmy byli sami we wszechświecie.

Tym bardziej, że nie wiadomo, czy nie istnieją inne wszechświaty/wymiary...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...