Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kary za Soft Bany - Co i jak

Gość Majoreq.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Majoreq.
Opublikowano

Cześć, ostatnio dużo osób używa botów do Pokemon Go, oraz powstaje mnóstwo postów/tematów typu: Czy dostalem soft bana?, Czy to ban? itd. Więc postanowiłem, że zrobię mini-poradnik o karach za boty

j8Bf3qx.png

Długość tej blokady jest zależna od odległości "przeteleportowanej" z punktu A do punktu B

Jeśli przeteleportujemy się z punktu A do B to dostaniemy blokadę, która trwa +- tyle, ile potrzebuje samolot na pokonanie tej samej trasy.

Jest to kara za używanie botów.

Trwa od kilku minut do 24 godzin.

Soft Ban powoduje to, że nie możemy łapać pokemonów,

Nie wolno nam walczyć na arenie,

Nie możemy "zaliczać" PokeStopów

Reszta funkcji działa, np. Ewoluowanie pokemonów, Transferowanie itd.

Dowiedzieć się, że jest się zablokowanym można po tym, że po rzuceniu PokeBalla pokemon ucieka i pojawia się taki "dymek"

Z każdym następnym softbanem kara wydłuża się.

Niezależnie od tego ile dostaniemy banów nie dostaniemy nic powyżej 24 godzinnej blokady.

Opublikowano

Skąd wiadome, że kara się wydłuża? Ja na razie 2 softy dostałem, oba po mniej więcej 3h.

Wydłużające się kary zostały udowodnione przez liczną część osób, które używają przeróżnych botów. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Ja skacząc z Polski do Miami Beach, dostałem soft bana jakoś na 30min. Więc wątpię ze to co zostało napisane w Topic to prawda.

Gość Majoreq.
Opublikowano

Ja sam to porównywałem i czytałem na innych forach. Gdy nie czekałem ani sekundy przy łączeniu się z Mediolanu, NYC, Sydney czas blokady był bardzo porównywalny do czasu lotu samolotu. Pisałem, że kara wydłuża się... (są to małe zmiany, ale ziarnko do ziarnka i z 2h zrobi się 8h)

Opublikowano

Ja dostałem jedynie raz, gdy przeniosłem się z Częstochowy do NYC, a dokładnie do Central Parku. Soft Ban trwał 2-2,5h, a po ponownej teleportacji do Częstochowy, którą wykonałem około 2 dni potem, bana już nie dostałem. ;)

736181470940422997756.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...