Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam problem, ponieważ jeszcze nie dawno było wszystko w porządku speedometer i inne aplikacje używające GPS wykrywały satelity lecz od kilku miesięcy żadna aplikacja nie może wykryć satelity, czasami gdzieś tam na chwile jedną satelitę złapie, ale ta kto nie ma sygnału, nie wiem co się stało, ale nawet mapy google nie potrafią rozpoznać lokalizacji, speedometer nie pokazuje prędkości, upewniałem się czy lokalizacja jest włączona, nawet w ustawieniach mam zaznaczone "używaj dokładnej lokalizacji z sieci wi-fi oraz satelit GPS"
Dodaję kilka zrzutów ekranu.

post-1361310-0-77907800-1469393748.pngpost-1361310-0-34148900-1469393753.pngpost-1361310-0-54131200-1469393758.pngpost-1361310-0-90252500-1469393769.pngpost-1361310-0-54136900-1469393776.pngpost-1361310-0-38143900-1469393743.png

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Skoro nie działa normalnie i żaden program do testów też tak stwierdza to pewnie zjebany odbiornik GPS, napraw albo kup nowy telefon. 

Równie dobrze może to być to problem romu, zmieniaj na inne wersje i sprawdzaj, może tylko moduł odpowiedzialny za GPS ma jakiś problem. 

Użyj programów do sprawdzania GPS , przetestuj to się dowesz może co uszkodzone, sam GPS czy to tylko wina romu albo modułu odpowiedzialnego za gps . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu
Czytałem coś o tym romie, lecz nie wiem do końca co to jest.
Jest też możliwość zepsutego odbiornika GPS, bo telefon przeżył kilka upadków.
Użyłem programów typu "GPS test, GPS Repair, itd." GPS Test pokazał tylko że niski sygnał satelity, a GPS Repair pokazał że coś naprawiono, a nadal to samo, gdzieś też jeszcze czytałem, że to może być wina przełączenia satelity na azjatyckie a nie na europejskie, i to może być problemem tak niskiego sygnału, ale nie jestem pewny i nie umiem z powrotem tego przełączyć.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Jakie satelity łapiesz nie ma znaczenia, masz uszkodzenie w modle GPS którego sam nie naprawisz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...