Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzupełnianie PokeDexa w kilka godzin

Pinn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik dla osób korzystających z GPS Spoofera. Opiszę jak w szybki i łatwy sposób złapać wszystkie rzadkie pokemony, do tego jak łapać po kilka Snorlaxów itp. na godzinę. 

EDIT: PokeVision wprowadziło już możliwość filtrowania Pokemonów na stronie, więc nie musicie bawić się we wrzucanie skryptów na stronie.
Możecie jednak dalej to robic, jeśli chcecie, żeby kod dodatkowo odtwarzał krótki dźwięk alarmujący o znalezieniu Pokemona.
Jeśli nie chcecie to jedynie wchodzicie na 
https://pokevision.com/ filtrujecie na stronie wybrane przez siebie pokemony i przechodzicie do punktu drugiego w moim poradniku.

1. (Opcjonalne) Wchodzicie na: https://pokevision.com/
Klikacie Shift+Ctrl+J (w Chrome), po prawej stronie wyskoczy wam konsola (będą errory u góry, ale tym się nie przejmujcie). W konsoli wklepujecie to:

var wantedPkmn = [3,6,9,36,38,45,59,65,68,76,83,87,89,94,106,108,115,122,130,131,132,133,134,139,141,142,143,147,148,149];

var search = function() {
var imgs = document.getElementsByTagName("img");
var foundNew = false;

for (var i = 0; i < imgs.length; i++) {
var img = imgs[i];

if (img.src.indexOf('pokemon') > -1) {
var id = img.src.match(/\d+/)[0];
if (wantedPkmn.indexOf(Number(id)) == -1) {
img.parentNode.style.display = 'none';
} else if (!img.notified) {
img.notified = true;
foundNew = true;
}
}
}

if (foundNew)
notify();
}

var notify = function() {
new Audio('https://notificationsounds.com/soundfiles/53fde96fcc4b4ce72d7739202324cd49/file-sounds-882-solemn.mp3').play();
}

document.getElementsByClassName('home-map')[0].onclick = function() {
search();
}

Po wklepaniu tego skryptu na PokeVision przy klikaniu LPM, pokazywane będą tylko te Pokemony, które zdefiniowaliście w nawiasie, na samym początku skryptu (numery odpowiadają tym z pokedexa, tutaj macie link, jeśli nie znacie numerów: https://fevgames.net/pokedex/ ). Oprócz tego, jeśli znajdzie pokemona, którego macie na liście to usłyszycie krótki dźwięk.

Jest jeszcze inny skrypt dla tych, którym nie chce się klikać: https://jsfiddle.net/kskpjntk/
W tym przypadku skrypt po prostu skanuje dany teren co 30s i informuje dźwiękiem, jeśli znajdzie pokemona ustawionego na liście po prawej stronie:

WPL321j.jpg

Pierwszy skrypt polecam, jeśli ktoś chce aktywnie szukać spamując LPM po całej mapie, a drugi dla tych co wolą być AFK lub robić coś innego na kompie.
btw. Czasem skrypt nie załapuje za pierwszym razem, więc spróbujcie wyłączyć/włączyć stronę i spróbować ponownie.

2. Omijanie Softbana:
Żeby sposób miał sens trzeba ominąć softbana co jest bardzo proste. Ustawcie sobie bazową lokalizacje po wejściu do gry (obojętnie gdzie) i miejcie pod ręką dokładne kordy tego miejsca (najlepiej gdzieś w otwartym notatniku). W momencie, gdy znajdziecie Pokemona na PokeVision (może być nawet na drugim końcu świata) to robicie taki prosty trick:
a) Teleportujecie się na dokładną lokację, w którym jest pokemon.
B) Klikacie w niego, żeby rozpoczął walkę (NIE RZUCACIE POKEBALLEM, ANI NIE ROBICIE INNEJ AKCJI OPRÓCZ TEGO).
c) Wracacie spooferem na bazową lokację, na której zaczęliście.
d) Łapiecie pokemona, którego zaznaczyliście w innej lokacji.

W ten sposób pokemon zaliczany jest jako złapany na terenie, na którym staliście na początku. Natomiast softban jest zakładany dopiero po zrobieniu jakiejś akcji po teleportacji, czyli spinowanie Pokestopu, rzucanie pokeballem czy walka w Gymie. Samo kliknięcie w te rzeczy (ale nie wykonanie dalszej akcji) nie powoduje softbana. Więc można tak łapać cały dzień, bez żadnych ograniczeń. 

3. Wchodzicie na ten czat: http://www.chatzy.com/25902806143857
Jest to czat, na którym siedzi średnio 60 osób "snajpujących" rzadkie/silne pokemony na PokeVision (głównie ze skryptem, który dałem) i wysyłający koordy z PokeVision na czacie.
Przy dużej aktywności nawet nie musicie robić pierwszego punktu, bo ludzie będą szybciej wysyłali znalezione pokemony, niż sami sprawdzicie.
Kordy ze Snorlaxami i Dragonite'ami wysyłane są co chwilę, wczoraj z 5 Snorlaxów w 30min znalazłem).

Bonus: jeśli skanujecie mapą to dużo rzadkich pokemonów jest na miejscu, w którym bazowo ładuje się PokeVision (Los Angeles i okolice). Oprócz tego NY, Sydney itp.
Pokemony takie jak: Farfetch'da znajdziecie sporo w Tokyo, Kangaskhanów i Aerodactyli jest sporo w AU (głównie Sydney). 
Jeśli szukacie innych rzadkich pokemonów, jakieś Hitmonlee etc. to wpisujcie w google nazwe pokemona + nest (typu Hitmonlee nest pokemon go). 
Sporo takich kordów jest na necie, gdzie występują gniazda pokemonów (nie dotyczy Snorlaxów czy Laprasów, ale to sami znajdziecie albo ktoś inny na czacie).

Opublikowano

Propsuje

Powiedz mi jeszcze co mam zrobic żeby miec możliwość zaznaczenie jak na screenie
 528ed8cc85fd4efd9b15806b7f5c48d3.png

========

DOBRA NIEWAŻNE JUŻ OGARNĄŁEM ; D

Opublikowano

siema, uzywam nox, jak sie teleportuje do danego pokemona to go nie widze, pokestopow gymow tak samo, jak wracam na swoja lokalizacje kordami to dzialaja pokestopy itp.. ktos wie dlaczego?

Legenda
Opublikowano

Mam problem, po paru godzinach i w różnych odstępach czasu ani razu strona nie pokazała mi pokemonów. Nie wiem czym to może być spowodowane, obciążeniem serwerów czy brakiem jakieś wtyczki u mnie.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Mi coś nie działa, nic mi nie wykrywa, wpisuję ten skrypt do konsoli i nawet nie mam takiej tabelki z pokemonami jak ty

graphic.png

Opublikowano

Wklepujesz pierwszy skrypt czy drugi? Menu jest tylko przy drugim. Jeśli nie działa to odśwież stronę i wrzuć jeszcze raz. Teraz jestem na telefonie, więc nie sprawdzę czy wszystko działa, ale jeszcze 2h na pewno działało. 

Jeśli nie radzicie sobie ze stroną to skorzystajcie z czatu, tam co chwilę coś wysyłają. 

Opublikowano

ok, działa, dzięki

Edit znów coś nie działa, takie coś mi się pojawia w konsoli: VM251:6 Uncaught TypeError: $.getScript is not a function(…)

@Pinn

graphic.png

Opublikowano

Wyjaśnie jeszcze raz na wszelki wypadek, jakby ktoś jeszcze miał problemy. Drugiego skryptu nie używam, a w przypadku pierwszego wygląda to następująco:

Tak jak pisałem ctrl + shift + J i otworzy się po prawej konsola, w której wklejacie skrypt. Wyglądać powinno to tak:

uSf91nL.jpg

Jeśli załapało to kod po prawej będzie wyglądał tak (pokolorowany + brak errorów pod kodem), a na mapie po klikaniu LPM będzie zaznaczał tylko wybrane wcześniej pokemony:

pcpojGD.jpg

Jeśli nie załapało to będzie taki error pod kodem

SE9s03v.png

Wtedy F5 i próbujecie jeszcze raz, powinno załapać za drugim ew. trzecim razem.

Pamiętajcie też, żeby nie szukać na zadupiach i trochę odzoomować mapę.

Przypominam także, że drugiego skryptu nie używam, więc nie wiem jak to wygląda w jego przypadku (pewnie podobnie).

Opublikowano

Nie rozumiem działania tej strony... Znajduje sobie pokemona, teleportuje i go tam nigdy nie ma. Jak to działa? Ten czas na mapie to jest czas jaki on będzie stał czy czas kiedy się pojawi?

sasawf.png

Opublikowano

Nie rozumiem działania tej strony... Znajduje sobie pokemona, teleportuje i go tam nigdy nie ma. Jak to działa? Ten czas na mapie to jest czas jaki on będzie stał czy czas kiedy się pojawi?

Pokemon powinien się znajdować właśnie w tym samym miejscu co na mapie, ewentualnie kilka metrów obok.

Ten czas pokazuje, ile czasu jeszcze pokemon będzie do wzięcia. Po upływie tego czasu, po prostu znika.

Opublikowano

Klikasz na niego na przybliżonej całkowicie mapie? Jeśli masz oddaloną i go zaznaczasz to lokacja nie będzie się zgadzać.

Najlepiej przybliż najbardziej jak możesz i potem kliknij w pokemona, po czym skopiuj coordy z adresu strony. Robię tak i w 9/10 przypadkach normalnie znajduje tego pokemona.

Opublikowano

Dzięki pomocnym kolegom z tego czatu złapałem snorlaxa 1600 CP, a jakis spory dragonite mi uciekł :v dzięki ci, szczególnie za to info o softbanie, ale po pewnym czasie zapomnialem zmienic lokacji i mnie zbanowali xD

Opublikowano

W którym nawiasie wpisac id pokemona?

Pierwsze linia kodu, ale to już nie jest potrzebne, bo widzę, że PokeVision wprowadziło już możliwość filtrowania.

Skryptu możecie dalej używać, jeśli chcecie tego mieć dodatkowo dźwięk alarmujący o tym, że znalazło danego pokemona, jeśli wam zależy.

Dzięki pomocnym kolegom z tego czatu złapałem snorlaxa 1600 CP, a jakis spory dragonite mi uciekł :v dzięki ci, szczególnie za to info o softbanie, ale po pewnym czasie zapomnialem zmienic lokacji i mnie zbanowali xD
No trzeba o tym pamiętać, też mi się zdarzyło zapomnieć, gdy łapałem Laprasa ;f
Opublikowano

Tak jak latam z tym po polsce to działa tylko na duze miejscowosci jak warszawa itd. miasteczka takie jak Serock itd nawet nie zaznacza mi 

Opublikowano

Mi wszystko działa tylko już 2 razy miałem tak, że podjarałem się pokemonem jakiego znalazłem (Dragonite, Dratini, Areodactyl) i zapomniałem zmienić lokalizacji na tą gdzie byłem wcześniej i soft poleciał.. xD

Opublikowano

Poda mi ktos poradnik gdzie pobrac tego GPS Spoofera itp ?

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Włączasz wbudowany w Noxie GPS spoofer, wpisujesz coordy pokemona, klikasz na pokemona (żeby rozpocząć łapanie, ale nie rzucasz pokeballem) i znowu w gpsie wpisujesz coordy (tym razem miejsca, w którym stałeś na początku) i wtedy dopiero łapiesz.

Ważne, żeby łapanie pokemona odbywało się już na twojej lokacji, wtedy gra zaliczy ci tak jakbyś go tam spotkał od początku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...