Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dobrze zacząć z grafiką?

CrazySF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie już od dawna chciałem robić grafike loga, bannery, avatary itp. Nie wiem jak mam zacząć jaki pobrać program ? Jak dobrze dopasowywać kolory, cień, nasycenie. Szukam darmowego programu bo narazie się uczę.  Pomoże ktoś?

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

Aktualnie w wersji beta dla windowsa znajduje się Affinity Designer, taki następca photoshopa. Dużo polaków na niego przechodzi bo w sumie ma być tani, wspiera pliki psd.

Opublikowano

A jakieś inne programy ? Otóż mój komputer nie jest najlepszy więc coś zajmującego mniej niż 2gb.

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

@CrazySF

Pobierz sobie Photoshopa, nie zajmuje nawet 1 gb, a na internecie znajdziesz spokojnie.  B)

Najlepsza opcja na początek. :)

post-1482864-0-97814700-1469648855.png

A to bez pluginów zainstalowanych

Opublikowano

@CrazySF

Pobierz sobie Photoshopa, nie zajmuje nawet 1 gb, a na internecie znajdziesz spokojnie.  B)

attachicon.gifScreenshot_4.png

No jak widać nawet z tym nie ma 2 gb, więc niech pobiera, bo Gimpa się nie opłaca. :D

denzel.png

Opublikowano

@CrazySF

attachicon.gifScreenshot_4.png

No jak widać nawet z tym nie ma 2 gb, więc niech pobiera, bo Gimpa się nie opłaca. :D

Tylko jak sam mówił że on za dobrego kompa nie ma. Na starym laptopie kiedy jeszcze miałem problemy z komputerem próbowałem zainstalować Photoshopa. Chodził ale wszystkie funkcje powoli się ładowały, wiec uważam że powinien na razie pobrać Gimpa a dopiero potem Photoshopa. Ale to już jego wybór.

Opublikowano

Ja PS'a mam też na dość słabym lapku, a chodzi. Zresztą może też pobrać i sprawdzić, bo tak można tylko gdybać. :D

Ale to już zależy wyłącznie od niego. ;p

CS6 można znaleźć zajmującego 500 mb, więc uciągnie mu spokojnie. xdd

denzel.png

Opublikowano

Jeśli ktoś to lubi to będzie pracował nawet na najgorszym sprzęcie :D

Ja osobiście (jak na razie :DD) pracuje na 8 letnim kompie i daje radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...