Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasy java androida użyte do activity starter w app inventorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może słyszeliście o programie webowym zwanym app inventor?

służy on do tworzenia prostych aplikacji.

Mam problem, ponieważ chcę przejąć kontrolę nad aparatem w telefonie, jednak nie umiem znaleźć: parametru action, który posłuży do zrobienia zdjęcia i zwróci adres, gdzie to zdjęcie zostało zapisane;

Próbowałem z:

android.media.action.IMAGE_CAPTURE

jednak, to otwiera mi aparat, a ja chce, żeby nie otwierało aparatu, anie innej aplikacji, tylko przechwyciło obraz z kamery i zostało zrobione zdjęcie.

To co znalazłem:

https://developer.android.com/reference/android/hardware/camera2/package-summary.html

jednak, tam są jakieś klasy (ja ich nie rozumiem), chodzi mi tylko o coś w stylu:android.media.action.IMAGE_CAPTURE

Proszę podesłać mi odpowiednią komendę, którą wyczytacie z dokumentacji(ja jej po prostu nie rozumiem)

THX

Opublikowano

Witam,

może słyszeliście o programie webowym zwanym app inventor?

służy on do tworzenia prostych aplikacji.

Mam problem, ponieważ chcę przejąć kontrolę nad aparatem w telefonie, jednak nie umiem znaleźć: parametru action, który posłuży do zrobienia zdjęcia i zwróci adres, gdzie to zdjęcie zostało zapisane;

Próbowałem z:

android.media.action.IMAGE_CAPTURE

jednak, to otwiera mi aparat, a ja chce, żeby nie otwierało aparatu, anie innej aplikacji, tylko przechwyciło obraz z kamery i zostało zrobione zdjęcie.

To co znalazłem:

https://developer.android.com/reference/android/hardware/camera2/package-summary.html

jednak, tam są jakieś klasy (ja ich nie rozumiem), chodzi mi tylko o coś w stylu:android.media.action.IMAGE_CAPTURE

Proszę podesłać mi odpowiednią komendę, którą wyczytacie z dokumentacji(ja jej po prostu nie rozumiem)

THX

w app inventorze nie masz większości funkcji, to jest zabawka dla dzieci w szkole, nawet to mieliśmy w technikum....

Autorzy sami przyznają że to ma być tylko bardzo prosta apka nie nadająca się do normalnej pracy, i nawet nie przyjmują zmian które dodają jakieś ciekawsze rzeczy.

Nie zrobisz w tym niczego sensownego.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Uzyj zwyklego Camera, i zrob sobie przycisk z eventem onClick ktory zrobi zdjecie. Wazne jest aby zapisac zdjecie do pliku bo samo Camera zdjecia nie zapisuje z tego co mi sie wydaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...