Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poradzić sobie z rozrzutem strzałów?

Cocoala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. 

W call of duty rozrzutu nie ma duzego, i dlatego tam zawsze niszczyłem wszystko (albo chociaż dobrze mi szło) w call of duty 1 byłem mistrzem, w cod4 troche mniej bo tam bardziej się campi i postacie nie są tak widoczne ale i tak jestem lepszy niz 90% graczy coda4. 

Sadze, ze w cs:go moglbym miec spokojnie orła albo supreme, gdyby nie ten recoil. Przez to nie zabijam w 60% sytuacji, zjezdzam tylko w dol ale i tak nie trafia prawie nic nie wiem dlaczego, a z deagle to juz w ogole, trzeba odczekiwac 1,5s po kazdym strzale zanim kolejny strzał pojdzie tam gdzie jest celownik, i przez to mi nie idzie. Czy sa jakies sposoby na nauczenie sie tego (jakies mapy do pocwiczenia,celowniki inne,nie wiem- cokolwiek)??

Opublikowano

Jest na workshopie steam'a taka popularna mapa jak "CS:GO Recoil Maser" pomoże ci ona w kontrolowaniu odrzutu twojej broni.

Pobierasz ją z workshopu w taki oto sposób.

post-1365392-0-63846600-1469315899_thumb.png

post-1365392-0-86963400-1469315903_thumb.png

post-1365392-0-62689700-1469315906_thumb.png

Później Graj > Lokalnie z botami > Warsztat > Wybierasz mapę

Opublikowano

To jest wlasnie roznica, nie zaczales grac w kolejnego coda, tylko w inna gre - cs, tu jest odrzut dosc wyrazny, ktory nalezy nauczyc sie kontrolowac, tyle. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

na deagle polecam zmianę broni, to masz od razu startowy odrzut

najlepiej sobie binda zrobić:

alias "+switch" "lastinv"

alias "-switch" "lastinv"

bind q "+switch"

tak btw. to gdyby nie strzelanie to miałbyś orła? :makka:

tenor.gif

Opublikowano

orzeł to też jest żadne osiągnięcie

nie wystarczy same ściąganie w dół, trzeba też kontrować w lewo, prawo, kwestia doświadczenia. Zakładam, że w cs nie masz dużej ilości godzin, więc nie ma co się napinać, że ci nie idzie ;) wszystko przyjdzie z czasem :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

http://csgoskills.com/academy/spray-patterns/

np. tutaj masz AK-47, wykonujesz ruch myszką, który wykonuje punkt przecięcia tych białych linii

http://csgoskills.com/academy/spray-patterns/#AK-47

Tipy- na dalekie odległości pestkujesz (walisz po jednej kulce) albo po maksymalnie 3-5 z ruchem celownika w dół

- czasem nie trzeba kontrolować recoila - np. w m4a1-s (jak i każdej innej broni) możesz zacząć celować ok. szyi/klatki i rozrzut pójdzie ci na głowę, bo mka ma prawie pionowy w dół na początku, walisz tak maksymalnie 3-4 kulki i potem zaczynasz kontrolować recoil w dół żeby go utrzymać na enemy

btw. ja np. tą stronę mam jako stronę startową w przeglądarce Steam i czasem jak zapomnę recoila do jakiejś broni, którą mało gram, czy coś to odpalam przeglądarkę i już wszystko wiem w 3sekundy

Opublikowano

Mam 100 godzin zagranych. Ranga gold. 

Tak, gdyby nie strzelanie miałbym orła, albo i lepiej. W koncu 90% umiejetnosci w strzelankach zalezy od strzelania jak sama nazwa wskazuje, lol. W call of duty nie ma rozrzutu i tam niszcze wszystko i wszystkich. Teraz może i nie, ale jak bym sie nagrał z tydzień/2 tygodnie  call of duty 4 to powróciłbym do dawnej formy

To jest wlasnie roznica, nie zaczales grac w kolejnego coda, tylko w inna gre - cs, tu jest odrzut dosc wyrazny, ktory nalezy nauczyc sie kontrolowac, tyle. 

Tylko ja nie pytam, czy jest odrzut wyraźny. Bo to widze.... Pytam sie jak go kontrolować. LoL. Chyba nie doczytales całego postu. 

Opublikowano

Nie oczekuj, że będziesz ogarniał csa po zaledwie 100 godzinach :D Mając 1000, 1500h dalej będziesz miał pewne braki, które miną z czasem na drodze nabierania doświadczenia poprzez ciagłe granie w grę :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

No właśnie niekoniecznie trzeba umieć dobrze strzelać, by wbić wysoką rangę. Najważniejszy jest gamesens (czucie gry, przewidywanie ruchów enemy, zmuszanie go do tego by robił co ty chcesz, wprowadzanie go w błąd, znanie taktyk i granatów).

Goldy to tak beznadziejna ranga, że tam można biegać z chujową bronią i zabijać Zeusem. Goldy w ogóle nie myślą w grze, są przewidywalne i ogólnie łatwe do rozjebania.

O kałachu możesz zacząć marzyć jak będziesz robił 30/40+ fragów na Goldach co mecz.

Opublikowano

Hehe. Tylko problem jest taki, że ja kałacha miałem gdy grałem odrobine więcej w tego csa :) . Nie pykło ci. 

Taktyczne granaty i ta cała reszta nigdy nie zadziala na nizszych rangach gdy grasz sam wiec takie cos mozna sobie w d*pe wsadzic przez wiekszosc rang, więc nie wiem czy chcesz zabłysnąć że znasz takie pojęcia czy coś :D .(no offence).

No wlasnie, goldy sa takie drewniane ze wystarczy tylko strzelac.. I ja to bym umiał, poza tym przebijam intelektem 80% ludzi ktorzy graja w ta gre bo to prawie same downy, wiec wystarczy tylko ten recoil opanować i bede mistrzem bo w call of duty niszcze tak jak juz wspominałem kilka razy, gdzie tylko lece na pałe i do nich strzelam, bo mam czas reakcje szybszy niz predkosc czasu, a gdybym dolozyl do tego jeszcze taktyczna gre to w codzie robilbym po 50/0 a tak tylko robie po 50/12 na dm :p. 

Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem nim zaczniesz próbować mi dogryzać. Napisałem wyraźnie, że tych rzeczy potrzebujesz na wysokich rangach bardziej niż skilla strzelania. I napisałem, że na goldach to lata się z zeusem.

Na razie gadasz jak 80% goldów, czyli "mam golda, ale gram jak ******" Skoro jesteś taki intelygentny i masz czas reakcji jak "prędkość czasu" (co to k***a jest predkosc czasu XDDD) to recoil ci nie potrzebny, bo przecież powinieneś walić same głowy jedną pestką.. albo skoro takim bogiem jesteś to recoil powinien być dla ciebie prosty do rozgryzienia.

btw. opanowanie recoila tyczy się tylko umiejętności strzelania full auto, bo zabicie enemy wymaga ok. 4 celnych kulek w korpus z karabinów, czyli nawet nie trzeba się wysilać tylko myszka w dół.

Opublikowano

Hehe. Tylko problem jest taki, że ja kałacha miałem gdy grałem odrobine więcej w tego csa :) . Nie pykło ci. 

Taktyczne granaty i ta cała reszta nigdy nie zadziala na nizszych rangach gdy grasz sam wiec takie cos mozna sobie w d*pe wsadzic przez wiekszosc rang, więc nie wiem czy chcesz zabłysnąć że znasz takie pojęcia czy coś :D .(no offence).

No wlasnie, goldy sa takie drewniane ze wystarczy tylko strzelac.. I ja to bym umiał, poza tym przebijam intelektem 80% ludzi ktorzy graja w ta gre bo to prawie same downy, wiec wystarczy tylko ten recoil opanować i bede mistrzem bo w call of duty niszcze tak jak juz wspominałem kilka razy, gdzie tylko lece na pałe i do nich strzelam, bo mam czas reakcje szybszy niz predkosc czasu, a gdybym dolozyl do tego jeszcze taktyczna gre to w codzie robilbym po 50/0 a tak tylko robie po 50/12 na dm :p. 

Ja tam mam orła bez nauki recoil'a więc musisz być słaby ;v 

To ,że niszczysz ludzi w call of duty nie oznacza ,że będziesz to samo robił w cs;go...

Btw. Już ci podali stronki które pomogą ci opanować rozrzut ,więc nie wiem po co ciągniesz tą dyskusje jaki to nie jesteś super pro i wgl.  :((

Opublikowano

1. Nie nauczysz się granatów to będziesz kolejnym g*wnem psującym gre...

2. Nikt cie nie nauczy recoila, sam musisz go wyczuć i najlepiej żebyś zobaczył tą mapkę co wyżej podał kolega

3. "Tak, gdyby nie strzelanie miałbym orła, albo i lepiej." ~ CocaCola

4. Musisz czwiczyć np na dm

Opublikowano

Gdyby nie strzelanie to miałbym global elite 2 i jeździł na majory.

Ja w minecrafcie byłem bogiem pvp bez żadnych autoclickerów i co? CoD i CS:GO to 2, całkowicie różne gry, podobne tylko w tym, że strzelasz sobie do ludzi.

tenor.gif

Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem nim zaczniesz próbować mi dogryzać. Napisałem wyraźnie, że tych rzeczy potrzebujesz na wysokich rangach bardziej niż skilla strzelania. I napisałem, że na goldach to lata się z zeusem.

Na razie gadasz jak 80% goldów, czyli "mam golda, ale gram jak ******" Skoro jesteś taki intelygentny i masz czas reakcji jak "prędkość czasu" (co to k***a jest predkosc czasu XDDD) to recoil ci nie potrzebny, bo przecież powinieneś walić same głowy jedną pestką.. albo skoro takim bogiem jesteś to recoil powinien być dla ciebie prosty do rozgryzienia.

btw. opanowanie recoila tyczy się tylko umiejętności strzelania full auto, bo zabicie enemy wymaga ok. 4 celnych kulek w korpus z karabinów, czyli nawet nie trzeba się wysilać tylko myszka w dół.

Jestem bogiem ale nie recoilu,a reakcja a precyzja to tez troche co innego, z nawyku z call of duty mam tak ze celuje zawsze w górna czesc klaty piersiowej, a ze headshoty w cs sa wazniejsze niz w call of duty to ciezko sie odzwyczaic. 

Nie mowie ze jestem dobry, mowie że MOGĘ BYĆ BARDZO DOBRY. Na razie gram słabo, a to tylko przez recoil :).  To nie prawda, wiele razy miałem tak ze zachodziłem typka od tyłu, wywalałem z 10 kulek celujac w gorna czesc klaty i zjezdzalem w dol a i tak go nie zabijałem, a z pistoletów to w ogóle, celuje mu w okolice łba albo lekko niżej, a pisze że 90dmg w 9 strzałach :D

Hehe. Tylko problem jest taki, że ja kałacha miałem gdy grałem odrobine więcej w tego csa  :) . Nie pykło ci. 

Taktyczne granaty i ta cała reszta nigdy nie zadziala na nizszych rangach gdy grasz sam wiec takie cos mozna sobie w d*pe wsadzic przez wiekszosc rang, więc nie wiem czy chcesz zabłysnąć że znasz takie pojęcia czy coś  :D .(no offence).

To ,że niszczysz ludzi w call of duty nie oznacza ,że będziesz to samo robił w cs;go...

Btw. Już ci podali stronki które pomogą ci opanować rozrzut ,więc nie wiem po co ciągniesz tą dyskusje jaki to nie jesteś super pro i wgl.   :((

To wy ciagniecie dyskusje, ja tylko odpowiadam :).

Hehe. Tylko problem jest taki, że ja kałacha miałem gdy grałem odrobine więcej w tego csa  :) . Nie pykło ci. 

Taktyczne granaty i ta cała reszta nigdy nie zadziala na nizszych rangach gdy grasz sam wiec takie cos mozna sobie w d*pe wsadzic przez wiekszosc rang, więc nie wiem czy chcesz zabłysnąć że znasz takie pojęcia czy coś  :D .(no offence).

2. Nikt cie nie nauczy recoila, sam musisz go wyczuć i najlepiej żebyś zobaczył tą mapkę co wyżej podał kolega

1.Granaty sa wazne od orła zwykłego w góre. Ale prawdopodobnie jestes kolejnym debilem ktory naogladal sie streamów prosów, i myślisz że TAKTYCZNYMI GRANATAMI WYGRASZ GRE, ale jesteś fajny i inteligentny. Nowa jakość fps . :D . Widze że jesteś płaczkiem, bo ktos sie chce nauczyc grac. Wyjdź.

2. Czy ja prosze by mnie ktos nauczyl? Pytam sie JAK mam sie tego nauczyc. Ból dupska sie zaczyna.

3.No tak, co w tym dziwnego? Nie umiem recoilu i przez to zawsze leci cała seria w ściane a ludzie mnie zabijają. Proste?..

4.Na dm to moge takie cos utrwalać, a nie ćwiczyć/uczyć sie. 

Ja w minecrafcie byłem bogiem pvp bez żadnych autoclickerów i co? CoD i CS:GO to 2, całkowicie różne gry, podobne tylko w tym, że strzelasz sobie do ludzi.

Nie pajacuj. Pisalem ze orzeł, gdybym umiał recoil, a lepiej gdyby tego g*wna w ogole nie było tak jak w cod. Gdyby nowe wersje coda były darmowe albo chociaz po niskiej cenie to grałbym tylko w to. Czekam na ból pupy  ;)

Opublikowano

Gościu jak będziesz miał taką mentalność jak teraz to nigdzie nie zajdziesz, że niby granaty są niepotrzebne? Jak rzucisz dobrego flesha koledze/sobie to da radę ustrzelić nawet 3 typów zanim ogarną co się stało, a na goldach to już ejsa w takim przypadku idzie strzelić. "Gram bardzo słabo, ale tylko przez recoil" a co Ci zrobił? Stoi nad tobą i rusza ci ramieniem, że strzelać nie możesz? Tak jak kolega wyżej napisał, recoil to bardzo mało akurat(k***a recoila z pistoletu nie umiesz opanowac, to co ty chcesz zdzialac, to nawet nie ma recoila), taki flusha nie jest bogiem strzelania, ale ma taki gamesense, że rozpierdala wszystkich jak chce, w szczególności na majorach, masz małe pojęcie o grze, a chcesz odrazu być w wysokiej randze, to tak nie działa. Idź na dm i tyle, tam się nauczysz, i nie pierdol że nie, bo to tylko twoja wymówka, grywałem dziennie na dm po 1-2h i po kilku dniach nikt mnie nie potrafił zabić 1v1 na full-auto na dmg/gołomp.

Opublikowano

Zależy od ciebie ja nauczyłem sie kontrolować full auto w 80% gdy osiągnałem liczbe 1000 godzin cos kolo tego. Teraz nie mam z tym problemu więc musisz to ćwiczyć i ci przyjdzie z czasem.

Opublikowano

Jestem bogiem ale nie recoilu,a reakcja a precyzja to tez troche co innego, z nawyku z call of duty mam tak ze celuje zawsze w górna czesc klaty piersiowej, a ze headshoty w cs sa wazniejsze niz w call of duty to ciezko sie odzwyczaic. 

Nie mowie ze jestem dobry, mowie że MOGĘ BYĆ BARDZO DOBRY. Na razie gram słabo, a to tylko przez recoil :).  To nie prawda, wiele razy miałem tak ze zachodziłem typka od tyłu, wywalałem z 10 kulek celujac w gorna czesc klaty i zjezdzalem w dol a i tak go nie zabijałem, a z pistoletów to w ogóle, celuje mu w okolice łba albo lekko niżej, a pisze że 90dmg w 9 strzałach :D

Btw. Już ci podali stronki które pomogą ci opanować rozrzut ,więc nie wiem po co ciągniesz tą dyskusje jaki to nie jesteś super pro i wgl.   :((

To wy ciagniecie dyskusje, ja tylko odpowiadam :).

1.Granaty sa wazne od orła zwykłego w góre. Ale prawdopodobnie jestes kolejnym debilem ktory naogladal sie streamów prosów, i myślisz że TAKTYCZNYMI GRANATAMI WYGRASZ GRE, ale jesteś fajny i inteligentny. Nowa jakość fps . :D . Widze że jesteś płaczkiem, bo ktos sie chce nauczyc grac. Wyjdź.

2. Czy ja prosze by mnie ktos nauczyl? Pytam sie JAK mam sie tego nauczyc. Ból dupska sie zaczyna.

3.No tak, co w tym dziwnego? Nie umiem recoilu i przez to zawsze leci cała seria w ściane a ludzie mnie zabijają. Proste?..

4.Na dm to moge takie cos utrwalać, a nie ćwiczyć/uczyć sie. 

Nie pajacuj. Pisalem ze orzeł, gdybym umiał recoil, a lepiej gdyby tego g*wna w ogole nie było tak jak w cod. Gdyby nowe wersje coda były darmowe albo chociaz po niskiej cenie to grałbym tylko w to. Czekam na ból pupy  ;)

1. Chłopczyku większość tutaj z ciebie beke ciśnie...  

2. Musisz mieć też ruchomy cel do nauki, wszyscy nie stoją w miejscu... -.-

3. Jestem prosem

4. Nie jestem płaczkiem ;( nienawidzę z nimi grać :D

6. Przecież każdy ci wyjaśnił o co chodzi z recoil'em :O

7. Jak na razie będziesz kupą w tej grze ;-)

8. Nie zauważyłeś że nie ma punktu 5

Opublikowano

EDIT.

Bo nie chce zakladac nowego tematu.

Jaka jest mapa do testowania innych celowników i jak ten celownik zmienić na stały? 

Opublikowano

Zmienia się w configu przez komendę, chyba zenie używasz cgf wtedy musisz robić to za każdym razem w konsoli. Map nie znam- ale myślę że chyba na każdej możesz, ściany są wszędzie :D.

Ogólnie co do rozrzutu strzału to spróbuj moją metodą tzn. ciągnij lekko (ale naprawdę leciutko!) myszkę na dół w czasie full auto. Mi to pomaga i trzymam sie tej zasady juz 8 lat :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...