Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Ze Słuchawkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam problem ze słuchawkami ostatnio przerzuciłem się z XP na windows7-Słuchawki jeszcze działały. Pożyczyłem je koledze który ma windowsa XP rozmawiał jakiś czas przez nie a nagle pewnego dnia słyszy tylko kto do niego mówi ale mikrofon chyba nie działa bo nic nie słychać jak mówi. Z powrotem zabrałem od niego te słuchawki i na moim kompie jest tak samo.

Proszę o pomoc.

mca.png
Opublikowano

Podłączyłem pod inne wejścia w przednim i tylnym panelu próbowałem i nic sprawdziłem kabel czy nie urwany itp.. Trochę kombinowałem w realtku ale nie wiem co dalej może to wina że wyciszony może być? Proszę o odp.

mca.png
Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz mojego pierwszego posta. Jak to zrobisz to przeczytaj go jeszcze raz a najlepiej dwa razy.

Weź inny mikrofon i zobacz czy z nim wszystko jest ok (czy nagrywa dźwięk). Jeżeli tak to ten który masz jest rozwalony.

Jeżeli ten INNY też nie będzie działał to dopiero możemy myśleć dalej. IMFAO problem leży w majku, wcale nie musisz urwać kabla żeby przestał działać

f.png

Opublikowano

Sorka o niezrozumienie inne słuchawki też nie działają działa tylko kamerka podłączona przez USB(ma mikrofon)

mca.png
Opublikowano

Git trzeba było tak od razu nawijać.

PPM na głośniczku koło zegarka -> otwórz regulacje -> zobacz czy nie masz czegoś wyciszonego (jeżeli nie masz suwaka od mikrofonu to opcje -> właściwości -> nagrywanie i zaznacz mikro).

Jeżeli masz karte 5.1 + to sprawdź czy w konfiguracji głośnika "czerwone wejście" jest ustawione na mikrofon (w karcie 5.1 musisz przestawić konfiguracje na 2.1 lub słuchawki)

Dalej Panel Sterowania -> dźwięki i urządzenia audio -> dopasuj głośność systemu -> zakładka GŁOS -> przy nagrywanie dźwięku klikasz w przycisk głośność. W nowyk okienku ptaszek musi być w "Zaznacz" pod mikrofonem i oczywiście ustaw wolume (opisane pod windows XP)

Pisz czy pomogło

f.png

Opublikowano

Dobra :)

A wpinałeś majka w tylny i przedni panel? Powiedz mi jeszcze czy ta kamerka USB miała wyjście do mikrofonu oddzielnie (kabel usb + kabel od micro) czy poprostu wpinałeś ją tylko na USB.

f.png

Opublikowano

Oki. To czekam :) dzieki że starasz się pomóc.

@@EDIT dam kilka ss

b77ed79a.png

*******************************************************************************************************************

*******************************************************************************************************************

4e39d9ff.png

15027868.png

mca.png
Opublikowano

~~Refresh~~ Sry ale zależy mi na rozwiazaniu problemu jak nie rozwiąże to zmieniam windows od nowa na XP

@@EDIT

kamerka miała tylko wejscie USB

wpiołem w przedni i tylni panel (w przednim panelu nie wykrywa nawet)

mca.png
Opublikowano

Naprawde nie mam pomysłu. Wszelkie znane mi metody wyczerpałem.

Możesz jeszcze pobawić "konfiguracje" na 3 ss-ie widze że masz opcje "konfiguruj". Pobaw się tam.

f.png