Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim najlepiej zacząć grę?

japroja1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w tytule tematu ślę do was pytanie, kim najlepiej zacząć grę? Gramy w 2(może 3) osobowej grupie, ludzie na forach piszą, że Brawler/Ninja OP. Co na ten temat powiecie? Dodam, że jestem początkującym w Tera, ale z grami tego typu miałem już styczność.

Opublikowano

Gracie w 3, więc do 40 lvla na spokojnie będziecie mogli sami chodzić na dungeony jeśli będziecie mieli taki team :

DPS : Najlepiej Ninja, jest największym DPSem w grze i to bez dwóch zdań. Możesz jeszcze wziąć Slayera, Sorca, Gunnera. Innych bym nie brał ( jeszcze Reaper, ale nim się jeszcze nie pobawisz ={ )

Heal : Najlepiej Priest, lecz Mistic też będzie dobry.

Tank : Najlepiej Brawler, bo nie dość, że ma bardzo dobry dmg to i fajne tankowanie, cc etc. Możesz wziąć jeszcze Lancera, lecz nie jest to taki dobry wybór jak Brawler =}

Opublikowano

Jeśli chcecie mieć i tanka, i healera, i tym samym nie mieć problemu z Instance Matching, to proponuję:

TANK: Brawler, jeśli lubisz robić też spory DMG, jak i Lancer- jeżeli wolisz być tankiem bardziej supportującym. Jedna i druga postać grywalna, Lancer nieco trudniejszy do opanowania, a i przy pingu +200 ciężej się blokuje. Nie polecam za to do tankowania Zerka i Warriora, przy tej mecie tankowanie na tych postaciach jest praktycznie niemożliwe.
HEALER: Zarówno Priest, jak i Mystic to dobry wybór, Priest jest nastawiony na defensywę (bardzo użyteczne tarcze, defensywne buffy, arise, self-ress, multum skilli healujących), natomiast Mystic jest healerem bardziej ofensywnym (aura na crit, power i aspeed, self [jeśli masz glypha] i teammate-ress, przywołańce zadające obrażenia, jednak jeśli chodzi o skille healujące, to są dość niestandardowe, mianowicie rzuca moty [takie kuleczki], stawia totem, który daje też delikatną tarczę, a skill leczący bezpośrednio ma jeden).
DPS: Właściwie możesz grać kimkolwiek, jednak na tę chwilę wyróżniają się Ninja, Gunner, Slayer i Sorc, jeśli dobrze ogarniasz Combo. Sorc dodatkowo będzie miał niedługo "revamp" czyli będą go poprawiać, aby był bardziej grywalny. Szykują się też revampy dla- kolejno- Zerka i Slayera, Archera oraz Warriora. Już wkrótce obrażenia zadawane przez "nowe" klasy powinny być odpowiednio dostosowane do tych klas, które były od początku, tak więc ja bym grała tą z nich, która sprawia mi największą frajdę, jeśli będziesz ogarniał swoją postać bardzo dobrze, to wyciągniesz wystarczający dmg, by żaden dungeon nie był dla Ciebie wyzwaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...