Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dofus - pare pytań

`SaMer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello, mam pare pytań dot. Dofus. Od paru godzin pykam w tą gierkę i przyznam, jestem pozytywnie zaskoczony, ale... Totalnie nie wiem co w niej się robi. Na razie zabijam potworki jakie popadnie, ale co dalej? Dalibyście pare wskazówek? Czy jest sens grania w tę grę i czy jest jakaś polska Gildia? Reszta pytań na bieżąco w temacie xD

Opublikowano

Zalezy na jakim grasz serwerze. Bo jedyne warte czasu to Rosal i Rushu. Dawno nie grałem w to, ale swojego czasu spedzalem nad dofusem godziny. Skoro teraz jestes pozytywnie zaskoczony, to pragne ci powiedziec, ze 8 lat temu ludzi było 10x więcej i grało sie 10x przyjemniej ^,^.

Na razie zapewne jesteś w incarnam- czyli miasto początkowe, poszukaj na mapie ikony z balonem- dzieki niej przeniesiesz sie do astrub- a tam juz swiat jest 500x wiekszy niz miasto poczatkowe-czyli incarnam. Poszukaj poradnikow do swojej postaci- jakie skille rozwijac, jaka charakterystyke itd. itp. 

Ale zeby miec dostep do wszystkich terenów musisz zakupić konto premium- mozna ja kupic za walute w grze- ale to około 1 000 000 Kamas, czyli dla ciebie pewnie nieosiagalne. Zeby tyle zarobic musialbys siedziec nad ta gra kilka miechów i dobrze sie na niej znac. Albo mozna to kupic za kase, z tego co kojarze to tydzien takiego konta premium kosztuje 10-15 zł. Ale nie kupuj pochopnie, bo trzeba to mądrze wykorzystać :). Zaplanować co sie bedzie robić, bo inaczej kupisz p2p- bo tak to sie nazywa, i nie zwrocisz sobie nawet 1/10 wartosci subskrybcji. 

Musiałbym miec troche wiecej informacji (jaka postac,jaki serwer, itd.) zeby ci pomóc dokładniej. 

Opublikowano

Gram na Rushu. Aktualnie robię questy właśnie na pierwszej mapie i zastanawiam się co robić dalej xD Fajnie by było gdybym znalazł jakąś polską gildię. Gram archerem (cra bodajże). Pod każdym itemem jest average price i średnio za np. wełnę to 197k także wydaje mi się, że ceny się trochę zmieniły od Twojego ostatniego pobytu w Dofus xD

Co się stało, że szał opadł na punkcie tej gry?

Opublikowano

Sa rozne rodzaje wełny. Uwierz mi wiem jakie sa ceny. Niektóre za sztuke po 200,300 kamas, a inne po 40. Ale to kosmicznie mało w porownaniu do tego co potrzebujesz do subskrybcji (900 000-1 100 000 kamas). Questy są dobre jeśli jesteś nowym graczem bo przy okazji sie ze wszystkim zaznajomisz, ale rób takie zebys cos na nich zarabiał (cokolwiek). I polecam ci przejscie do astrub na 15/20 poziomie mniej wiecej.  Cra robi sie do 60 albo 100 poziomu pod strenght, potem wyczyszcza sie statystyki takim itemem i robisz wszystko od nowa w inteligencje, ale chyba tego nie ogarniesz, więc lepiej rób od początku inteligence. 

http://pl.dofuswiki.wikia.com/wiki/Cra

Gra pochodzi z Francji, i tam gralo ogrom ludzi, a teraz zreszta tez gra bardzo duzo, serwerow francuskich jest najwiecej, kilka hiszpanskich, kilka niemieckich. Ale tych miedzynarodowych dla europy jest kilka (zatoishiwan,aermyne,solar,oto mustam,rosal,rushu) - na 3 pierwszych nie gra wlasciwie nikt, 4 serwer to tzw. epicki czyli taki, ze gdy padniesz od potworów albo od kogokolwiek innego kto cie zaatakuje to zaczynasz wszystko od poczatku i bodajze tylko to co miales w banku zostaje, ale jest zwiekszony exp,drop itd. itp.. Rosal i rushu to 2 jeszcze godne uwagi serwery. Rushu szczegolnie, i dobrze ze na nim grasz.

Dofus zaczał powoli upadać po wprowadzeniu nowej wersji , ta ktora jest teraz jest bardziej animowana, bajkowa, i to wlasnie odebrało klimat dofusowi. Wpisz dofus 1.29 w google, ludzie bardzo lubili dofusa wlasnie za ta stylowa i klimatyczna oprawe graficzna, wyglad postaci, po prostu każdy detal był lepszy, wszystko. 

A jak chcesz wiedziec ile osób grało, to jest takie cos jak gobbal dungeon (dungeon od 30 lvla gdzie sa te owce) i  cały obszar wokol dungeonu ,powiedzmy 5x5 tych kratek był zawalony sklepami, a w dungeonie na każdym poziomie były 2 walki,a luźno stało po kilka osób (a poziomów jest 7 i ostatni z bossem) w ostatnim było po 5,6 walk i luzem stało 10 osób. A teraz? Wokol dungeonu jest kilka sklepow, w dungeonie przez 7 poziomow nie ma ani 1 osoby. 

Oto mniej wiecej ile osob gralo kiedys, tak na wyobraznie mozesz sobie to przeliczyc. 

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale wlasnie wypuscili wersje Dofus Touch na iOS i andka z globalnym serverem Grandpan, moze gierka odzyje :D Na razie interface jest troche niedopasowany na smartfony, na tablecie smiga :D W kazdym razie... O co chodzi wlasciwie w niej? Do czego mam dazyc? Sa jakies mini-bossy lub bossy na mapkach (nie liczac dungow)? Mam juz 17lv i dzis ide do nowego miasta, tylko musze przejsc dung ze szkieletami, na razie padam na 3 grupce :/ Co daja pety i jak je zdobyc? I o co chodzi z tymi jakimis kamieniami co "wzmacniaja" postac. Na razie tyle xD

Opublikowano

Nie, nie wiedziałem :D. Na komórce to na pewno nie zadziała bo jest za dużo wszystkich opcji zeby szło to ogarnąć... Pety albo dostaje sie po ukończeniu jakiegoś dungeona, albo z prezentów sie dropi.  Dają różne statystyki, strenght,initiative(odpowiada za to kto zaczyna runde),pushback dmg,prospecting,wisdom,inteligence,chance itd. itp.

Masz dążyć.. W sumie jak w każdym MMO do osiagniecia maksymalnego poziomu i dobrego eq :D . Mini bossy są- to archmonstery, i każdy rodzaj moba ( a jest ich ok. 1000 ) i mozna je spotkac wszedzie ale w astrub bedzie bardzo ciezko cos takiego znalezc, poznasz to po innej nazwie typu Piwiness The Scariest czy cos tego typu zmyślam akurat tego moba. Wpisz sobie archmonster dofus w google. To sa mini bossy- tak to mozna powiedziec. A bossy sa tylko w dungeonach. 

Opublikowano

21lv już, właśnie przed momentem napotkałem zapytanie o subskrypcję gdy chciałem wystawić sklep xD Kurde, wszystko fajnie, ale czegoś mi brakuje w tej gierce. Nie spotkałem polskiej gildii ani polaków. Jedynie co to widziałem post o gildii w Wakfu, a szkoda.

Opublikowano

Wakfu jest podobne, mysle ze bardziej zrozumiale dla ciebie bedzie. 

Mozesz poszukac gildii w spisie w ktorejs z opcji w tym pasku, juz nie pamietam. Poszperaj to znajdziesz, jest to w zakladce Alliances czy cos takiego, znajdz dobra polska gildie i popros kogos o rade ( o pomoc tez mozesz ale mala szansa ze beda chcieli ci dac kase ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...