Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem gry

Dhel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainstalowałem dopiero nowego windows'a pobrałem wszystkie sterowniki.

Gdy wchodzę do launchera gdy i klikam play nic sie nie dzieje, czasami pojawia się czarne okienko ale nic dalej...

Jakieś porady ?

Opublikowano
  • Restart PC.
  • Zweryfikuj pliki gry --> Włączasz lanucher --> Klikasz w taką śrubeczkę co po najechaniu zwie się "Advenced Tools" --> Wchodzisz w "Validate Game Assets" --> Validate.
  • Reinstal gry.

Daj znać czy pomogło.

Opublikowano

I właśnie jest dziwne że nie mam directx 12 bo mam GTX 980Ti a widze ze mam 11, i nie moge tego zainstawac

Opublikowano

Processor: Intel Core i7-6700K 4.0GHz 
GPU: Zotac GeForce GTX 980Ti AMP Extreme, 6GB DDR5 
Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4, 2x8GB, 3200MHz, CL16

Płyta główna MSI Z170A PC MATE 

Win7

Opublikowano

Ale ja debil jestem, ustawiać zgodność 7 na 7  :v

Grę uruchamiasz 1 raz czy już wcześniej odpalałeś grę bez problemów? Wcześniej miałeś inny system czy po prostu reinstalowałeś 7?

Opublikowano

To jest mój pierwszy windows na tym pc, złożyłem dzisiaj go i zainstalowałem windowsa wraz ze sterownikami, dodam jeszcze że nawet gra rust mi się nie odpala, niektóre tak. 

Opublikowano

Directx 12 komatybilne jest tylko z windows 10, więc nie masz co liczyć, że uda Ci się zainstalować tę wersję na 7.

To teraz możesz spróbować przejść do Steam\SteamApps\common\H1Z1\_CommonRedist i przeinstalować directx oraz vcredist.

Edit. nie zapomnij zrestartować PC po reinstalacji.

Opublikowano

To już nie wiem co może być przyczyną ale na pewno nie jest to wina gry skoro inne też się nie odpalają. Sprawdź czy na 100% masz do wszystkiego sterowniki, skoro nie ma problemu z directx oraz Visual C++ Redistributables to nie wiem co to może być  :v

Jak coś znajdę na internecie to dam znać.

Opublikowano

Wcześniej rust mi nie chodził zainstalowałem service packa 1 i teraz chodzi lecz h1z1 nadal nie chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...