Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z białymi krawędziami w Adobe Illustrator

ScorpionART

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio spotkał mnie przykry problem w AI. Otóż zrobiłem czarny okrąg, nałożyłem na to prostokąt w kolorze, ułożyłem go pod spód i wokół tego okręgu pojawił się taki obleśny, biały "obrys". Zaprezentuję na screenie: http://i.imgur.com/NarkDBP.png Ustawienia dokumentu, jakby ktoś potrzebował: http://i.imgur.com/k6a51eA.png

Gdy zmieniam tryb kolorów na RGB to nie posiadam tego problemu, ale jednak na wielu poradnikach widziałem, że przy ustawionym CMYK tego nie ma. Z góry dziękuję za pomoc. :)

d2oLM0M.png

Opublikowano

A jak przybliżysz projekt to także widać te białe smugi, w sensie czy to jest w dokumencie czyt monitor je tak odtwarza, jak nie ma to niestety taki monitor i nic nie zrobisz. Mógłbym napisać żebyś sobie kupił EIZO, ale imo nie warto. Ewentualnie jak skopiowałeś te koło, w sensie wkleiłeś do illustratora, a było zapisane w rbg to przy konwersacji dokumentu na CMYK nie odczytuje tego dobrze.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Tak, po przybliżeniu również to widać. Ja utworzyłem ten okrąg w illustratorze, nie wklejałem tego z innego źródła. Dodam również, że gdy zmieniam z RGB ponownie na CMYK to tego obrysu nie ma. Jedynie gdy tworzę nowy dokument od razu z CMYK to wtedy powstają te białe smugi. Wychodzi na to, że za każdym razem musiałbym się bawić z zamianę trybu kolorów, ale jednak nie chce mi się.

d2oLM0M.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...