Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błędne imię i nazwisko przy zamówieniu

Mafusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ej no bo jest sprawa xD

Zamawiając paczkę, jakiś tam RAM dokupiłem, podałem błędne dane, w sensie autouzupełnianie Googla wpisało w pole "Imię" imię i nazwisko i następnie w "Nazwisko" znowu nazwisko xD

Mogą być przy tym jakieś problemy z odebraniem tego czy coś? :D

59137af8787ba.jpg  ­

Opublikowano

Wątpię żeby był przy odbiorze jakiś problem związany z tak drobnym błędem :)

Ważne, żeby się adres zgadzał

Dzięki :D

59137af8787ba.jpg  ­

Opublikowano

Czyli jedynym problemem jaki masz jest zwrócenie się do sprzedawcy by poprawił błąd. 

Jeśli to będzie jako przesyłka polecona to mogą sprawdzać nazwisko z dokumentów jeśli będzie odbiór np na poczcie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli jedynym problemem jaki masz jest zwrócenie się do sprzedawcy by poprawił błąd. 

Jeśli to będzie jako przesyłka polecona to mogą sprawdzać nazwisko z dokumentów jeśli będzie odbiór np na poczcie. 

Od razu po złożeniu zamówienia wyczaiłem ten błąd i napisałem do morele.net, ale powiedziano mi, że na tym etapie zamówienia nie można już dokonać zmian :/

59137af8787ba.jpg  ­

Opublikowano

Od razu po złożeniu zamówienia wyczaiłem ten błąd i napisałem do morele.net, ale powiedziano mi, że na tym etapie zamówienia nie można już dokonać zmian :/

Nie można bo kurier dostał twoje personalia.

Możesz zadzwonić też do kuriera z prośbą o zmiane danych

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

Nie wiem po co ten kisiel w porach, skoro zamówienie robione w czwartek/piątek  morele łaskawie zajmie się nim dopiero w poniedziałek/wtorek. 

U kuriera nie można zmieniać żadnych danych nigdy, to nie jest jego problem  że dane są złe.

Dane przesyłki może zmienić tylko i wyłącznie nadawca przesyłki a nie odbiorca do którego przesyłka nie należy. 

Opublikowano

Nie powinno być problemu, jak podałeś dobry adres i kurier pod dom przywiezie to gitara.

Ja często odbieram paczki, gdy rodzice coś zamówią. Kurierzy mają to gdzieś, śpieszą się jak mogą, adres się zgadza i dostajesz do ręki.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie wiem po co ten kisiel w porach, skoro zamówienie robione w czwartek/piątek  morele łaskawie zajmie się nim dopiero w poniedziałek/wtorek. 

U kuriera nie można zmieniać żadnych danych nigdy, to nie jest jego problem  że dane są złe.

Dane przesyłki może zmienić tylko i wyłącznie nadawca przesyłki a nie odbiorca do którego przesyłka nie należy. 

Jak to?

Mieliśmy podpisaną umowę z UPS. Zmieniali dane.

Mamy teraz umowe z DPD także na moją prośbę mogą zmienić dane. 

Jedynie czego nie zrobią to nie zdejmą pobrania z paczki. 

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

Jak to?

Mieliśmy podpisaną umowę z UPS. Zmieniali dane.

Mamy teraz umowe z DPD także na moją prośbę mogą zmienić dane. 

Jedynie czego nie zrobią to nie zdejmą pobrania z paczki. 

Sprzedawca czyli wysyłający ma prawo tylko do zmiany danych u kuriera a nie że zadzwoni byle ludek  ( nawet odbiorca paczki ) i poda że paczka do niego jest źle zaadresowana żeby zmienić dane. 

Tak samo jak odbiorca mający umowę z firmą kurierska dla paczek wysyłanych do niego i przez niego  może sobie zmienić dane.

Tak przy okazji firma kurierska ma to w dupie że zmieniasz dane  bo ma to zrobić sprzedawca fakturą czy rachunkiem korygującym jeśli już wystawił rachunek/fakturę/paragon za zakup, bez tego nie jest ważna gwarancja tak samo jai i możliwość zwrotu przedmiotu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...