Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ważna Sprawa!bardziej liczę na pomoc starszych ! ZEGAREK Besancon

selciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem starego zegarka firmy BESANCON super datomatic modele reserve ( po francusku pisane ) ogólnie jak wpisuje w Google model to wyskakuje mi historia zegarków besancon ;) a na zdjęciach niemal identyczne zegarki jak ten mój tylko tyle że tamte są firmy inne ale pochodzące z tej samej miejscowości we Francji, co nazwa mojego zegarka... różnica jest taka że ma francuska nazwę BESANCON a nie Mortima jak ten widniejacy w linki i wiele innych modeli i firm( https://www.google.pl/search?q=besancon+datomatic+historia&client=ms-android-tmobile-pl&biw=320&bih=443&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiC5LmHy4jOAhWIF8AKHRnbCYYQ_AUICCgB&dpr=1.5#tbm=isch&q=besancon+datomatic+&imgrc=tyt3Q9TQetlvYM%3A )czytałem gdzieś ze firma sprzedała koncepcję właśnie firmie Mortima jak i wielu innym znakomitym firmą zajmującymi się produkcją francuskich zegarków z besancon ;) mam prośbę proszę o pomoc w odnalezieniu modelu mojego zegarka ;) myślę że to cenny okaz gdyż dalej działa ( mechanizm tak myślę szwajcarski z tego co wyczytałem o histori zegarków besancon :)) brakuje paska skurzanego. Jeszcze raz będę wdzieczny za pomoc w określeniu rocznika zegarka jak i autentyczności firmy ( podejrzewam lata 50-60 20 wieku. Bynajmniej tak wyczytałem z wujka Google ) Jeszcze raz dziękuję i proszę o udostępnianie może dzięki temu dowiem się coś więcej o tym zegarku :) bo nie ma nic o nim napisane w Internecie prócz paru wpisów na forach i zdjęć ( nie znalazłem do tej pory żadnego z modelem mojego zegarka ) MALA PROŚBA

PRZEKAZUJCIE ZNAJOMYM MOZE ONI COS WIEDZĄ

Opublikowano

Bo źle szukasz, zegarek jest produkcji firmy LIP.  

Dane są napisane zawsze na werku albo pokrywce od środka. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...