Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ważna Sprawa!bardziej liczę na pomoc starszych ! ZEGAREK Besancon

selciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem starego zegarka firmy BESANCON super datomatic modele reserve ( po francusku pisane ) ogólnie jak wpisuje w Google model to wyskakuje mi historia zegarków besancon ;) a na zdjęciach niemal identyczne zegarki jak ten mój tylko tyle że tamte są firmy inne ale pochodzące z tej samej miejscowości we Francji, co nazwa mojego zegarka... różnica jest taka że ma francuska nazwę BESANCON a nie Mortima jak ten widniejacy w linki i wiele innych modeli i firm( https://www.google.pl/search?q=besancon+datomatic+historia&client=ms-android-tmobile-pl&biw=320&bih=443&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiC5LmHy4jOAhWIF8AKHRnbCYYQ_AUICCgB&dpr=1.5#tbm=isch&q=besancon+datomatic+&imgrc=tyt3Q9TQetlvYM%3A )czytałem gdzieś ze firma sprzedała koncepcję właśnie firmie Mortima jak i wielu innym znakomitym firmą zajmującymi się produkcją francuskich zegarków z besancon ;) mam prośbę proszę o pomoc w odnalezieniu modelu mojego zegarka ;) myślę że to cenny okaz gdyż dalej działa ( mechanizm tak myślę szwajcarski z tego co wyczytałem o histori zegarków besancon :)) brakuje paska skurzanego. Jeszcze raz będę wdzieczny za pomoc w określeniu rocznika zegarka jak i autentyczności firmy ( podejrzewam lata 50-60 20 wieku. Bynajmniej tak wyczytałem z wujka Google ) Jeszcze raz dziękuję i proszę o udostępnianie może dzięki temu dowiem się coś więcej o tym zegarku :) bo nie ma nic o nim napisane w Internecie prócz paru wpisów na forach i zdjęć ( nie znalazłem do tej pory żadnego z modelem mojego zegarka ) MALA PROŚBA

PRZEKAZUJCIE ZNAJOMYM MOZE ONI COS WIEDZĄ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...