Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nauką. (C++)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem podczas pobytu w górach czytać Prata.... przez 2 dni czytałem na 5/6 dni pobytu .... po prostu nie chciało mi się myśleć......
Co zrobić żeby mimo tego że mi się nie chce myśleć/czytać - czytać, zapamiętywać i rozumieć treść książki ?

Opublikowano

Jak ktoś sie nie potrafi nauczyć to widocznie to go nie interesuje albo sam nie potrafi tego zrobić, mózg nie nadąża za zbyt dużym zakresem wiedzy. ;)  

Najlepiej by było na lekcjach z nauczycielem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak ktoś sie nie potrafi nauczyć to widocznie to go nie interesuje albo sam nie potrafi tego zrobić, mózg nie nadąża za zbyt dużym zakresem wiedzy. ;)

Najlepiej by było na lekcjach z nauczycielem. 

Najlepiej, ale nie ma szans - mieszkam w Polsce.....

Daj sobie z tym spokoj, bo to chyba juz 4. twoj temat o takiej samej tresci.

Dzięki :v 

Opublikowano

Miałem podczas pobytu w górach czytać Prata.... przez 2 dni czytałem na 5/6 dni pobytu .... po prostu nie chciało mi się myśleć......

Co zrobić żeby mimo tego że mi się nie chce myśleć/czytać - czytać, zapamiętywać i rozumieć treść książki ?

Ale w programowaniu nie ma co zapamiętywać tylko rozumieć - to nie jest jakiś wzór chemiczny tylko pisanie, które niesie za sobą określone działanie. No, ale jak masz problem z zapamiętaniem int czy void to możesz sobie darować, a jak uczysz się jakiś metod to powinieneś zobaczyć jak one wyglądają (ich kod) oraz jak je stosować. Z resztą co ja p******* nawet książka nie pomoże jak nie chcesz myśleć i czytać, bo o to właśnie w programowaniu chodzi, a jak ktoś chce to i z dokumentacji się nauczy.

pyhvh7E.png

Opublikowano

to nie dla ciebie..nie każdy nadaje się na programiste

Opublikowano

Jeżeli podczas jej czytania programowanie Ciebie nie zainteresowało i czułeś się, jakbyś czytał lekturę szkolną, to nie pchaj się w tę dziedzinę na siłę, to co będziesz chciał robić całe życie, powinno być przyjemnością, a nie przymusem.

j

Opublikowano

Nie chce ci się - nie ucz się lub znajdź prostszy język. Nie ma sensu uczyć się inaczej. Sam miałem podobny problem, ale po jakimś czasie po prostu mi się znudziło, zamiast tego wolę uczyć się nowych języków (nie programistycznych) :)

Opublikowano

Programowanie rozwija myślenie i każdy powinien, a zarazem może programować, a więc skończcie te głupkowate posty. 

Jak dla mnie uczenie się z książki programować bez dostępu do komputera jest totalnym idiotyzmem, bo raz że nie wykorzystasz tego co się nauczyłeś w praktyce, dwa że to zapomnisz po dwóch dniach. 

Spróbuj zacząć tworzyć jakiś prosty projekt (po tym jak się nauczysz podstaw), wyszukuj potrzebnych informacji- to najbardziej rozwija. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...