Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Pingami wieczorem

Ravioo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam ogólnie problem z pingiem w rożnych grach. Ping niemiłosiernie skacze od 100-400.(korzystam z laptopa)

W dzień jest na odwrót i jest 30-60. Dodam ze wieczorami jak to wieczorami najczęściej jest włączony komputer i jedna bądź 2 telefony na wifi

nie da radych ich wyłączyć no chyba ze te osoby pójdą spać. A wieczoram powinien byc nizszy ping niz w dzien albo taki sam. Dodam ze mam internet radiowy (do odbiornika mam moze ze 400m posiadam takze antene kierunkowa ustawiona na niego)

15Mb/s i ruter tp link

Jest jakaś opcja poprawić te pingi np w ruterze ? albo jakiś program ktory zmniejszy to, albo po cichutku zwolni internet tym osob a mi zwiekszy?

Opublikowano

Wymienić łącze na stałe i pewnie przy okazji wysadzić w powietrze czy pozbawić prądu osiedla czy miejscowości w pobliżu, odłączyć inne urządzenia w domu od sieci. Zmniejszy się ilość użytkowników internetu czyli zmniejszą  pingi. 

Tak to bywa przy sieciach radiowych w małych miejscowościach, zwykle każdy liczy na to że wieczorem grzeczne dzieci śpią a nie używają internetu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To jest jakis miejscowy internet. to tutaj mama swoja glowna siedzibe

No właśnie, jak pisałem wcześniej jak jesteś tak blisko nadajnika, to problemu z zasięgiem raczej nie ma. Ja bym się zastanowił czy nie jest to problem sprzętowy.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

strange1.jpg

Opublikowano

Odrobina myślenia przy rozwiązywaniu problemu.

Sam napisał że ma problemy tylko jak działają inne komputery w domu i telefon więc to nie problem ze sprzętem tylko z przepustowością sieci albo mocowaniem anteny. 

Najlepiej to ustawić antenę dokładnie od nowa na mierniku, pewnie w dzień się nagrzewa od słońca i odgina a wieczorem kurczy i wraca do poprzedniej pozycji. Nawet 2-4 mm przesunięcia anteny może powodować problemy w odbiorze 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...