Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aplikacja się zawiesza podczas łapania Pokemona

Sakuuto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam taki problem, że bardzo często gdy łapie pokemona to on w pokeballu się zacina i musze zrestartować apke i pokemona nie ma... Miałbym już wiele rzadkich pokemonów ale występował ten problem... Kolega obok nie ma wcale takiego czegoś a ja co chwile...

A i jeszcze jedna rzecz. Mam też problem z lokalizacją... Często chodzi mi po wodzie a nie tam gdzie jestem lub poprostu stoi w miejscu... Bardzo rzadko działa idealnie.
Jak coś mam zaznaczoną wysoką dokładność. :)

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

No właśnie zmień tą wysoką dokładność na "tylko urządzenie"

Co do zawieszania to porównaj telefony twój i kolegi, strzelam, że jego jest po prostu lepszy.

Sam posiadam jeden z nowszych telefonów, a i tak gra często płata mi figle.

Opublikowano

Właśnie ja mam od niego lepszy telefon :) Nie wiem co zrobić :/ A z tą opcją tylko urządzenie sprawdze..

Dodam, że chodzę z dwoma telefonami i jednym udostępniam wi-fi i na drugim gram.

Kolejny edit :p
Z opcją tylko urządzenie mam gps signal not found :)

Opublikowano

Jeśli łapiesz Pokemona i apka się zatnie, to po wyłączeniu powinieneś mieć go normalnie, bynajmniej u mnie to tak działa. Z tym GPS'em to nigdy nie da rady ustawić idealnej lokalizacji, zawsze będzie problem. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Rzeczywiście telefon masz nie najgorszy. Może masz za dużo syfu na tel - dużo apek itd?

Może spróbuj zwolnić trochę pamięci. Ewentualnie inne podłączenie pod internet.

Opublikowano

Poprostu serwery są przeciążone. Może w tym czasie zerwało tobie połączenie z serwerem i jedyne co zrobić to poczekać przez chwilę na animacje kręcącego się pokeballa i gdy już to się skończy to zrestartować apke i pokemon powinnien być złapany.Co się dziwić skoro tyle ludzi tyra tą grę..

nostaleh.png
Opublikowano

Też czasami zdarza mi się dostać takiego lagga przy łapaniu pokemona ale nie tak często jak Tobie, więc nie wiem co tu może być, a co do tego GPS'a to wydaje mi się, że jak ciągniesz internet z innego urządzenia mobilnego to nie będziesz mieć tak dobrego i stałego połączenia dlatego Ci źle pokazuje mapy. Myślę, że jakbyś korzystał z neta i jednocześnie grał na jednym urządzeniu to nie miałbyś problemu.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Mógłbym grać na jednym ale tam mam andka 4.1.2 i bardzo sie tnie wydaję mi się że tam nie pogram. Jeszcze z tym gpsem da sie zwykle przetrwać ale z tą ściną nie... Tyle pokemonów przegapiłem przez to.. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Zależy mi na tym. /

Opublikowano

Mógłbym grać na jednym ale tam mam andka 4.1.2 i bardzo sie tnie wydaję mi się że tam nie pogram. Jeszcze z tym gpsem da sie zwykle przetrwać ale z tą ściną nie... Tyle pokemonów przegapiłem przez to.. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Zależy mi na tym. /

Możesz spróbować przerobić Andka na wyższy, o ile telefon jest w miarę stabilny, żeby wgrać lepszy system.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Możesz spróbować przerobić Andka na wyższy, o ile telefon jest w miarę stabilny, żeby wgrać lepszy system.

Właśnie mówię że telefon jest cienki i nie ma co nawet próbować ;p Dziś byłem w sklepie na chwile i złapałem 2 pokemony bez ściny ale to pewnie jeszcze pare i bym mial lagga :/

Opublikowano

Napisałem ci że to problem przeciążonych serwerów spowodowany zbyt dużym hypem na tą grę. Nic się z tym zrobić nie da dopóki niantic nie postawi dodatkowych serwerów.

nostaleh.png
Opublikowano

Napisałem ci że to problem przeciążonych serwerów spowodowany zbyt dużym hypem na tą grę. Nic się z tym zrobić nie da dopóki niantic nie postawi dodatkowych serwerów.

Ale kolega obok łapał wszystko. Raz na 100 mu się zacięło. Mi robi się tak bardzo często i niestety tych pokemonów nie mam... Miejmy nadzieję że przy następnej aktualizacji się to zmieni...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...