Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android Wirus, aplikacje instalują się same.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nietypowy problem z systemem Android na tablecie, a mianowicie od paru dni mam jakiegoś wirusa i nie wiem jak się go pozbyć. Próbowałem resetować tablet, czyścić go, programy antywirusowe także nie działają. Tablet wolniej działa, wyskakują reklamy na pulpicie tabletu spowalniające jego działanie. Zarzucę wam parę ssów. Dziwne, że te wirusy są zainstalowane fabrycznie i nie da się ich usunąć. Dodam, że nie instaluje aplikacji z nieznanych źródeł oraz aplikacje instalują się same bez mojej wiedzy.

post-1510189-0-32478700-1469206908_thumb.jpg

post-1510189-0-05591400-1469206917_thumb.jpg

post-1510189-0-25941200-1469207012_thumb.jpg

Opublikowano

Przywróć ustawienia fabryczne, programy 'antywirusowe' na androidzie działają zupełnie odwrotnie.

@up

Chyba że masz Avast'a ;) Polecam go, mam go już z 4 lata, 0 problemów :D

No tak, avast jest inny ... w końcu masz go i polecasz, nic tylko pobierać.

Opublikowano

Najlepszy antywirus to twój mózg. Sflaszuj system z flashtoola od producenta.

Nie opłaca sie instalować JAKICHKOLWIEK antywirusów na androida, po prostu zżerają w c**j pamięci RAM i obciążają system.

Jak nie możesz się pozbyć reklam z przeglądarki, to polecam adblock browser, czy też Dolphin z dodatkiem adblock.

#teams4bal

Opublikowano

Ustawienia fabryczne niestety nie działają już robiłem to 2 razy i dalej są te same wirusy i reklamy. A z tym flashowaniem dam znać :). I niestety nw jak to zrobic, a tableta nie mogę nawet zrootować. Wyjasnij mi jak flashować.

Opublikowano

Ustawienia fabryczne niestety nie działają już robiłem to 2 razy i dalej są te same wirusy i reklamy. A z tym flashowaniem dam znać :). I niestety nw jak to zrobic, a tableta nie mogę nawet zrootować. Wyjasnij mi jak flashować.

Powiedziałbym więcej, ale nie znam marki ani modelu.

#teams4bal

Opublikowano

Dodam tak od siebie. Flashowanie nie wymaga roota.

Opublikowano

Można tak powiedzieć, że prawie już wszystko wróciło do normy po skanowaniu AvasTem. Tylko drażni mnie ostatnia rzecz, że wyskakuje ta informacja z tym "You have an app to be installed" to co podałem na 1 zdjęciu. Praktycznie mi to nie przeszkadza, ale drażni gdy ogladam film na yt lub w coś gram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...