Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciąża, objawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam tutaj pytanie bardziej do kobiet, no i w malej mierze do mężczyzn . Od którego tygodnia, do maksymalnego tygodnia , kobiety mogą doznać objaw ciąży ?

Za każda pomoc sypne lajkami. 

Dziękuje, pozdrawiam !

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Każda kobieta ma inaczej ... nie można określić kiedy, jak i do kiedy u kogoś się pojawią symptomy czegoś bo nie mamy wyników ginekologicznych tej osoby, więc najlepsze co można zrobić aby się dowiedzieć to pójść do ginekologa.

Opublikowano

Każda kobieta ma inaczej ... nie można określić kiedy, jak i do kiedy u kogoś się pojawią symptomy czegoś bo nie mamy wyników ginekologicznych tej osoby, więc najlepsze co można zrobić aby się dowiedzieć to pójść do ginekologa.

Boże gorszej bzdury to w życiu nie widziałam. xD

Pierwsze objawy ciąży mogą zacząć się od 2tyg a utrzymywać do 3 miesiąca.

Opublikowano

Przecież napisałaś DOKŁADNIE TO SAMO co  wyżej , odrobinę myślenia by się przydało. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przecież napisałaś DOKŁADNIE TO SAMO co  wyżej , odrobinę myślenia by się przydało. 

@Ktosiu - to wytłumacz mi co k***a mają testy ginekologiczne do objawów ciążowych. :)

I najlepiej powiedz od kiedy testy ginekologiczne robi się na wczesne objawy ciążowe <.<

Opublikowano

Chodzi o określenie KIEDY sie pojawią albo czy w ogolę się pojawią. To zależy tylko od organizmu. 

Zresztą objawy ciąży można mieć też nie będąc w ciąży a to stwierdzić może tylko lekarza na podstawie badań. 

Moja żona nie miała wcale żadnych typowych objawów początku ciąży  jak np moje siostry w 3-4 tygodniu ciąży, dopadło ją dopiero po 8 tygodniach ale wtedy już wiedziała że jest w ciąży. 

Opublikowano

Objawy ciąży mogą się przydarzyć w każdym jej okresie. Gdy już kobieta będzie podejrzewać, że zaszła w ciążę, najlepiej, aby zrobiła sobie test ciążowy, co potwierdzi jej myśli a potem wizyta u ginekologa. Podczas ciąży kobieta może poczuć kopanie dziecka w brzuch, może mieć odruchy wymiotne i jedzenie nie będzie smakować, tak, jak normalnie, lub po prostu w ogóle nie będzie się na początku odczuwać głodu. Zresztą, powiedz mi, czego ty oczekujesz na forum o grach, które większość użytkują osoby poniżej 18 roku życia, a szczególnie przeważają osoby płci męskiej, które nie mają pojęcia o takich rzeczach. Są do tego przeznaczone odpowiednie fora, dużo pewnie osób o takie coś spytało... wystarczy google ;-;

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Kopane dzieciaka w brzuch to raczej nie objaw ciąży tylko jej wynik. Do tego czasu to mija kilka  tygodni od 20 do 30.

No  powiedzmy zdarza sie że dopiero to jest objawem, np przypadek  tęgiej kobiety która w 30 tygodniu zorientowała sie że jest w ciąży ale to wyjątki. ;)

UP

Pamiętaj że mówimy o pierwszych objawach zajścia w ciąże nie o późniejszych. 

Wiadomo to nie jego problem ( ciąża ) więc zdobycie informacji jak widać przychodzi mu z niemałym trudem że aż na takim forum szuka porad, pewnie dla dziewczyny , zamiast wysłać ją do ginekologa czy do jakiejś poradni. 

Opublikowano

@Ktosiu - o to mi chodziło - że objawy ciążowe to rzecz mocno indywidualna. Ginekolog może Ci jedynie potwierdzić ciąże i ją monitorować, ale nigdy przenigdy żadnym badaniem ani testem ginekologicznym nie będzie mógł stwierdzić jakie objawy i do kiedy się utrzymają. W sumie swoimi wypowiedziami nijako przyznałeś mi rację, no ale k***a przydałoby się trochę pomyślunku <.< I jeszcze odnośnie Twojego posta, że rzekomo napisałam dokładnie to samo co UP - więc autor tematu pytał (pewnie orientacyjnie) od kiedy do kiedy, ja podałam przeciętny okres w którym mogą się ukazać i kiedy powinny się skończyć (nawet przykład Twoich sióstr i żony potwierdził to xD) a koleś wcześniej, że nic nie wiadomo. Rzeczywiście to samo :)

Zresztą objawy ciąży można mieć też nie będąc w ciąży

:yay: :yay: :yay: Nawet ciąża urojona albo spożywcza to w dalszym ciągu ciąża... :lenny:

Opublikowano

Istnieje tez szansa, ze jest internetowym przegrywem i nie ma dziewczyny, a temat napisal tylko po to, zeby ludzie mysleli, ze zaruchal.

@Aika skoncz sie pograzac albo umowmy sie, to cie zaleje i zobaczymy jakie beda objawy

Opublikowano

http://bfy.tw/6rvC

Nie ma za co.

Nie chce czytać po googlach, wole dowiedzieć się tego od ludzi którzy przeżyli to, badź mający dużą wiedzę na ten temat.

Kopane dzieciaka w brzuch to raczej nie objaw ciąży tylko jej wynik. Do tego czasu to mija kilka  tygodni od 20 do 30.

No  powiedzmy zdarza sie że dopiero to jest objawem, np przypadek  tęgiej kobiety która w 30 tygodniu zorientowała sie że jest w ciąży ale to wyjątki. ;)

UP

Pamiętaj że mówimy o pierwszych objawach zajścia w ciąże nie o późniejszych. 

Wiadomo to nie jego problem ( ciąża ) więc zdobycie informacji jak widać przychodzi mu z niemałym trudem że aż na takim forum szuka porad, pewnie dla dziewczyny , zamiast wysłać ją do ginekologa czy do jakiejś poradni. 

do ginekologa będę z nią szedł na dniach.

Istnieje tez szansa, ze jest internetowym przegrywem i nie ma dziewczyny, a temat napisal tylko po to, zeby ludzie mysleli, ze zaruchal.

@Aika skoncz sie pograzac albo umowmy sie, to cie zaleje i zobaczymy jakie beda objawy

Kolego, nie należe do takich jak Ty, przyszedłem tutaj na forum, napisałem temat, po to by zaczerpnąć wiedzę , dowiedzieć się na jakiej drodze stoję, a nie zgrywać "internetowego kozaka" - Nie pozdrawiam.

Za wszystkie informacje serdecznie dziękuje, nagrodziłem lajkiem. Pozdrawiam :)

@Edit

dałem jeszcze po 5 na profilu :)

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Skoro idziesz do ginekologa to po co pytasz jaką masz szansę na guwniaka? Ten hajs co pożydziłeś na gumki wydaj na test jeżeli chcesz mieć spokój. I maksymalne objawy ciąży trwają nawet do 9 msc - wtedy już bęben jest niczym pralki Whirpoola.

Opublikowano

Jednym z objawów jak widać jest to że facet sra w pory ze strachu i zaczyna uczyć się czytać pisma kobiece. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...