Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Assassin's Creed 3 - mam mało fps

snejk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gra zacina mi się na nowym lapku, mimo że powinna śmigać na najlepszych ustawieniach graficznych .

Patche są , oryginalna wersja jest , sterowniki do karty są.

dane laptopa

GeForce GT 720M

Intel® Core i5-4200 CPU  1.60 GHz

8 GB pamięci

Budowniczy
Opublikowano

Czyściłeś wewnątrz komputer? Obecnie jest lato i dużo pyłków, więc możliwe, że coś się dostało do środka (miałem kiedyś podobną sytuację). Możesz jeszcze przeczyścić komputer CCLeanerem.

Twoja karta graficzna jest sprawna, i5-4200 i 8 GB RAM'u to wystarczająco do gry w AC III i nowsze wersje, więc nie widzę innych rozwiązań.

Opublikowano

Po kilku porównaniach wnioskuję, że Twój procesor jest kilka poziomów poniżej minimalnych, więc gra wcale nie musi dobrze działać. Jednak spróbowałbym też praktyk wspomnianych powyżej. 

Opublikowano

Witam.

Gra zacina mi się na nowym lapku, mimo że powinna śmigać na najlepszych ustawieniach graficznych .

Patche są , oryginalna wersja jest , sterowniki do karty są.

dane laptopa

GeForce GT 720M

Intel® Core i5-4200 CPU  1.60 GHz

8 GB pamięci

Przeciez to jest slaby laptop, nie, nie powinno Ci to smigac na ultra, na low raczej powinno spoko chodzic, probowales? Chodzi? 

Czyściłeś wewnątrz komputer? Obecnie jest lato i dużo pyłków, więc możliwe, że coś się dostało do środka (miałem kiedyś podobną sytuację). Możesz jeszcze przeczyścić komputer CCLeanerem.

Twoja karta graficzna jest sprawna, i5-4200 i 8 GB RAM'u to wystarczająco do gry w AC III i nowsze wersje, więc nie widzę innych rozwiązań.

Wez juz wyjdz, jakie pylki XDDD ccleaner? oczywiscie, dzialajmy na szkode autora, Dolan by Cie zjadl za to.... 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zmierz i podaj ile mas fps w trakcie gry. Choć i tak mi się wydaje, że to wina samego laptopa. Porównując testy procesora i gpu to gra powinna ledwo chodzić na niskich. Jest to raczej jak na te czasy laptop typowo do biura.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

CCLeanerem czyszczę regularnie więc to nic nie da.

Zmierz i podaj ile mas fps w trakcie gry. Choć i tak mi się wydaje, że to wina samego laptopa. Porównując testy procesora i gpu to gra powinna ledwo chodzić na niskich. Jest to raczej jak na te czasy laptop typowo do biura.

Pamiętam gdy kupiłem lapka jakieś 2 lata temu, to AC3 chodziło ładnie na dobrych ustawieniach. Teraz chciałem sobie pograć w multiplayer, a tu tak się tnie.

A jeśli chodzi o fps w grze to +- 20.

Opublikowano

Możesz określić jak chodziło? Jakie miałeś wtedy ustawienia mniej więcej? Odinstalowywałeś grę w międzyczasie? Wyłącz programy działające w tle. Jeśli chodzi o multiplayer to zazwyczaj wymagania sprzętowe są wyższe, ponieważ jest dużo graczy do wczytania.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Chodziło płynnie , myślę że 60 fps było. Ustawienia pamiętam miałem średnie. Odinstalowałem a teraz zainstalowałem od nowa , a na multi mam +-50 fps na najniższych. Może to być wina jakiegoś wirusa ?. Chyba muszę się pogodzić że sobie nie pogram :/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym przeinstalował system. Dużo syfu potrafi się zebrać na dysku, który spowalnia kompa.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...