Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Uzycie Procesora 100%

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam problem z parametrami (menadzer zadan) pokazuje mi 100% uzycia procesora przy jakiejkolwiek grze . Gra sie zacina od poczatku wlaczenia, przy probie zminimalizowanie i poworcenia pokazuje sie czarny obraz. Co mam zrobic ? Co mam wymienic w komputerze?

Parametry komputera:

Płyta Główna: Jednoproceserowy komputer PC z interfejsem ACPI

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 6200

Pamięć RAM: 2Gb RAM w 3 kościach (1GB, 2x 512Mb)

Dysk Twardy: 80 GB

Procesor: AMD Sempron 2400+ (w BIOS-ie standardowo ustawione 166Mhz, orginalnie procesor ma 800 Mhz z groszem, przy 166Mhz ma 1.71 Ghz)

Zasilacz: 250W

Windows: Orginalny Windows XP SP 2 z akualizatorem

Łącze stałe: 2 Mb/s

NIE PISZCIE ZE MAM DO DUP*** KOMPUTER (wiem o tym), MAM WYMIENIC NAJLEPIEJ CALY KOMPUTER lub cos podobnego. Chciałbym tylko sie dowiedziec czy da sie cos z tym zrobic !

z GÓRY DZIEKUJE !.

13shXw3.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@mustang512:

kolejny forumowy specjalista - na wszystko najlepszy format! A pozatym to, że ktoś ma gorszy komputer od niego to nie oznacza że jego nie jest do dupy...

@topic:

Nie podoba mi się to:

Płyta Główna: Jednoproceserowy komputer PC z interfejsem ACPI

chyba jakaś słaba płytka, jakiego programu używałeś do sprawdzenia co tam masz?

Co do tego:

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 6200

to podaj jeszcze ile masz pamięci w tej grafice. W porównaniu do tego co mam u siebie (2x GF9800 1Gb połączone w SLI) to jeśli masz mniej niz 512Mb to wymieniaj.

RAM:

Pamięć RAM: 2Gb RAM w 3 kościach (1GB, 2x 512Mb)

Zamień na 2x 1Gb albo najlepiej na 4x 1Gb (jeśli płyta obsługuje to umożliwi to włączenie trybu DualChannel - lepsze osiągi)

HDD:

Dysk Twardy: 80 GB

Jeśli nie jest SEAGATE lub ostatecznie SAMSUNGA to możesz wyrzucić do śmietnika i kupić nowy (standard dzisiaj - ~500Gb, ja mam 2x 1Tb i daje rade :D)

Pocek:

Procesor: AMD Sempron ™ 2400+ (w BIOS-ie standardowo ustawione 166Mhz, orginalnie procesor ma 800 Mhz z groszem, przy 166Mhz ma 1.71 Ghz)

coś ci się jebło może? 1,7Ghz po podkręceniu (trochę mało)? I bardziej polecam ci Intele, nawet Pentium 4 2,4Ghz może być.

Co do SP:

Windows: Orginalny Windows XP SP 2 z akualizatorem

to zaktualizuj do SP3.

Net jeśli nie jest od Neostrady:

Łącze stałe: 2 Mb/s 

To może być bo Neo ostro zaniża prędkości.

A jeśli nie chcesz za dużo wymieniać to najlepiej wymień grafikę i dysk. Do tego raz na dwa tygodnie zrób sobie defragmentację i będzie dobrze. Jakbyś miał jakieś pytania to pisz.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...