Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 5 - Jest możliwość zainstalowania z płyty i grania przez steam?

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam wersję pudełkową gry ale bez klucza ale kupiłem konto steam z gta v i w tym problem bo nie chce pobierać 65gb przez steam i pytanko 

da się coś zrobić żeby z wersji pudełkowej zainstalować do steama gta v i grać ? bo nie chce pobierać 65gb bo mi internetu nie starczy :D

Pomogłem ?? like

Opublikowano

siema mam wersję pudełkową gry ale bez klucza ale kupiłem konto steam z gta v i w tym problem bo nie chce pobierać 65gb przez steam i pytanko 

da się coś zrobić żeby z wersji pudełkowej zainstalować do steama gta v i grać ? bo nie chce pobierać 65gb bo mi internetu nie starczy :D

Możesz spróbować zainstalować GTA V z płyt i potem wskazać folder z plikami Steam'owi. A nuż-widelec ściągnie tylko update'y i pliki z wersji gry na Steam.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Możesz spróbować zainstalować GTA V z płyt i potem wskazać folder z plikami Steam'owi. A nuż-widelec ściągnie tylko update'y i pliki z wersji gry na Steam.

a jak to dokładnie zrobić? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

GTA V najpierw się instaluje a dopiero potem podaje klucz produktu. Jeśli dobrze zrozumialem to najpierw zainstaluj gre z płyt a potem we wlasciwosciach gta v na steam podaj lokalizacje plików gta v.

Opublikowano

GTA V najpierw się instaluje a dopiero potem podaje klucz produktu. Jeśli dobrze zrozumialem to najpierw zainstaluj gre z płyt a potem we wlasciwosciach gta v na steam podaj lokalizacje plików gta v.

ale nie rozumiesz ze aktywowane gta v mam na steam a nie chcę pobierać całej gry ?  a tak mam na płytach 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

ale nie rozumiesz ze aktywowane gta v mam na steam a nie chcę pobierać całej gry ?  a tak mam na płytach 

Instalujesz tam gdzie chcesz GTA V z płytek, następnie klikasz na Steam, by ten pobrał grę do folderu gdzie masz już zainstalowane GTA V. Jeśli będziesz miał trochę szczęścia to może się uda i Steam tylko dogra swoje pliki.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Tak, wiem właśnie. Piszę ci tylko że GTA V najpierw się instaluje czyli możesz spróbować najpierw zainstalować a potem podać w Steam ścieżkę do zainstalowanego GTA V (tej z płyt). Sama instalacja z płyt nie wystarcza. Jeśli zainstalujesz z płyt to i tak trzeba będzie jeszcze pobrać około 10GB aktualizacji.

Opublikowano

a jak wskazać folder steamowi ? bo normalnie klikam instaluj i wybieram folder z gta v i  pojawia mi się jakiś komunikat na na tym dysku jest już folder steam czy jakoś tak 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

a jak wskazać folder steamowi ? bo normalnie klikam instaluj i wybieram folder z gta v i  pojawia mi się jakiś komunikat na na tym dysku jest już folder steam czy jakoś tak 

To zainstaluj tam gdzie Steam ma resztę gier tzn. w folderze common. Poszukaj go w plikach Steam i tam zainstaluj GTA V.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

To zainstaluj tam gdzie Steam ma resztę gier tzn. w folderze common. Poszukaj go w plikach Steam i tam zainstaluj GTA V.

Wybrany dysk posiada już obecnie folder biblioteki steam

Pomogłem ?? like

Opublikowano

1. Zainstaluj w jakiejś lokalizacji to GTA
2. Włącz pobieranie GTA ze steama
3. Podczas pobierania wyłącz PROCES steam.exe
4. Pobierz (niesteyy linku nie moge podac - "piractwo") patcha "gta v reloaded retail to steam"
5. Wklej pliki do folderu z grą
6. Wytnij wszystkie PLIKI gry
7. ...i wklej do /Steam/Steamapps/Common/Grand Theft Auto V (?) uprzednio usuwajac wszystkie pliki z tej lokalizacji
8. wejdź do /steam/steamapps/downloading i usun wszystko z tego folderu
9. wejdz do /steam/steamapps i skopiuj plik appmanifest_NUMER.acf
     szukasz wszystkie numerki w google (to id gry, mozesz skopiowac cala nazwe pliku) albo wszystkie pliki .acf kopiujesz do jakiegos folderu na pulpit. taki backup)
10. Odpal steama. gre powinno wykryć. jak nie to znowu zakoncz proces steam.exe i wklej wszystkie pliki .acf ktore skopiowales ponownie do steamapps :)
Bym zapomnial. Po tym wszystkim gra moze wywalic blad ze jest zainstalowana w innej lokalizacji. Musisz wtedy pobrac "gta v registry fix rex" i wyedytowac go w notatniku podajac lokalizacja np. c:\gry\steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V" po czym plik zapisujesz i uruchamiasz go jako administrator (lub z konta z uprawnieniami administratora)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...