Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grupa hakerów PoodleCorp zapowiada kolejne ataki na serwery Pokemon Go!

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nintendo-Poke%CC%81mon-Go-Hacked-by-OurM

Grupa hakerów opublikowała datę, kiedy planują przejąć serwery gry Pokemon Go. Według podawanych przez nich informacji w poniedziałek 1.08.2016 serwery należące do Pokemon Go zostaną wyłączone z powodu ich atakowania. Pogróżki wydają się być realne, ponieważ nie tak dawno temu doszło do nieautoryzowanego zatrzymania serwerów właśnie przez tą grupę o nazwie PoodleCorp.

Grupa hakerów podaje, że serwery popularnej gry będą wyłączone minimum 20 godzin, a typ ataku jaki będą wykonywać to tzw. DDoS. Sprzęt jakim chwalą się cyberprzestępcy jest złożony z około 60000 urządzeń, rejestratorów oraz serwerów dedykowanych.

Jak podaje osoba dowodząca grupą PoodleCorp chcą wyłączyć serwery gry, bo "Robią to dlatego, że nikt nie może ich powstrzymać i chcą po prostu wywołać chaos."

Grupa hakerska PoodleCorp na swoim koncie ma ataki, które były kierowane na RedMercy, iiSuperWomanii, LeafyIsHere, StreamMe, h3h3 - Kanały na YouTube, serwery gry League Of Legends, LinusTechTips, Battle.net, 21savage i oczywiście serwery Pokemon Go w dniu 16.07.2016r.

Via neowin.net

"Robią to dlatego, że nikt nie może ich powstrzymać i chcą po prostu wywołać chaos."

To mnie rozwaliło, ta ich wypowiedź xD
Opublikowano

Jestem ciekaw, czy to wyjdzie tak, jak piszą. Jeśli tak, to serwery Pokemon GO #RIP. Szkoda mi trochę takich ludzi, bo nie mają co robić w swoim życiu tylko psuć innym zabawę. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Skoro mogą i nikt im nic nie robi. Chociaż też nie wiem co z tego mają, na pewno nie fanów :yay:  Już widzę "PralkaTeam DDoSuje serwery Pokemon GO!" xD

Opublikowano

Jestem ciekaw, czy to wyjdzie tak, jak piszą. Jeśli tak, to serwery Pokemon GO #RIP. Szkoda mi trochę takich ludzi, bo nie mają co robić w swoim życiu tylko psuć innym zabawę. 

Skoro mogą i nikt im nic nie robi. Chociaż też nie wiem co z tego mają, na pewno nie fanów :yay:  Już widzę "PralkaTeam DDoSuje serwery Pokemon GO!" xD

Dokładnie to samo pytanie można zapytać debili co atakowali mpc ;x

Opublikowano

Trochę żenujący powód ataku, po ile oni mają lat, 7? xD Zobaczymy co z tego wyjdzie w poniedziałek..

Lepiej, żeby im to się nie udało, bo połowa ludzi nie będzie miała co robić :p 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

O kurde kupili dedyki i umieją ddsować , wow WTF XDXD HEHEHEH #ATAK #JESTEMTAKISILNY

@ To pic

Serio ? Są silni bo umieja wklepać pare proxyó'w i kupić maszyny..

sygna.png

Opublikowano

O kurde kupili dedyki i umieją ddsować , wow WTF XDXD HEHEHEH #ATAK #JESTEMTAKISILNY

@ To pic

Serio ? Są silni bo umieja wklepać pare proxyó'w i kupić maszyny..

Nie znam się na atakach, bo nigdy mnie to nie interesowało, ale robiąc ataki na taką skalę to raczej nie są "gimbusy z wykupionymi dedykami".

Weź pod uwagę jakie firmy oni atakowali..

Riot Games na pewno ma jedne z lepszych serwerów na świecie, a ataki poszły i raczej im się udało, bo był okres, że serwery non stop padały.

Za wyłączenie serwerów Niantic na tak długi okres raczej nie jest prostą sprawą i nie stoi za tym grupka gimbusów :)

Opublikowano

Zawsze znajdzie się idiota, który popsuje rozrywkę innym jak ta GRUPKA hakerów którzy chcą popsuć rozrywkę kilku MILIONOW ludzi z całego świata.

Opublikowano

Debile, debile, debile, debile... Co z tego mają ? Zyski ? Po co atakują serwery ? Ja tego nie rozumiem.. Wkurza mnie to jak serwer Pokemon Go jest offline przez długi czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...