Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wklejenie jednego obrazu w drugi

Hraklo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, korzystam z gimpa i chciałbym się w końcu dowiedzieć jak wkleić jeden obraz w drugi

już tłumaczę o co chodzi:

załóżmy, że mam takie zdjęcie

face_PNG5660.png

i w twarz chcę wkleić jakąś teksturę/zdjęcie, czegokolwiek; auta, psa, lodów (ale akurat do tego przykładu użyję zdjęcia George Busha) ale np. włosy i uszy chciałbym zostawić tak jak w oryginale

tzn chodzi mi o to jak wkleić jedno zdjęcie w drugie tak by zdjęcie wklejane w pierwsze miało wybrany przeze mnie kształt---coś jak tutaj, że mam zaznaczony dany obszar

83251924329587303409.png

i teraz chcę np w ten obszar wkleić

georgebush.png

ale tak żeby to zdjęcie wklejane wpasowane było idealnie w twarz Obamy (nieważne jak będzie to wyglądać, po prostu żeby zdjęcie Busha miało kształt taki jak zaznaczyłem na zdjęciu Obamy)

najlepiej gdyby ktoś zalinkował mi gotowy tutorial bo jestem takim amatorem, że pomocy potrzebuję krok po kroku, jeszcze najlepiej przy asystowaniu mnie screenami

*zdjęcia są przykładowe żeby było łatwo zrozumieć o co mi chodzi

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

@Drenek żenada

musisz te zdjęcie przerzucić w poziomie.

wchodzisz w Obraz i wybierasz opcję "Przekrztałcanie" a następnie "odbij poziomo".

drugim krokiem będzie skopiowanie przerzuconego obamy na garniaka i dopasowanie obrazu "wypozycjonowanie" go.

Trzecim krokiem będzie obrót obrazu zanim połączysz warstwy.

korzystając z przybornika po lewej stronie (jak nie ma przybornika kliknij "Narzędzia"-> Przybornik)

wybierz opcję Obrót (jeżeli nie możesz znaleźć użyj skrótu Shift + R)

obróć tak aby było jak najlepiej.

a potem użyj rozmazywania by nie było aż tak widać wklejenia.

Liczę na naj ++

Opublikowano

jeszcze ktoś/coś doda? najlepiej jakiś konkretny poradnik krok po kroku, videotut lub taki ze screenami. 

Ebmy5Hc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...