Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płatność przez PayPal na Allegro.

KerixLoL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nigdy nie miałem do czynnienia z kupnem na allegro zazwyczaj podsyłałem link aukcji do ojca i on mi to zamawiał, jednak sprzedałem w cs:go wszystkie moje skiny i na konto PayPal przelało ok.+240€ i chciałbym je jakość wykorzystać. Zauważylem, że na allegro nie ma opcji plantości allegro. Więc oto pytanie. Czy jest bezpieczne przelewać tak pieniądze ? Jak to wygląda przez PayPal itp ?

Opublikowano

A dlaczego ma nie być bezpieczne?  Jest bardziej bezpieczniejsze niż przelew na konto czy inny sposób.

Allegrowe PayU jest porównywalne do zakupów pod względem bezpieczeństwa jak PayPal

Skoro nie ma paypal to nie kupisz normalnie , twój problem się dogadać ze sprzedającym albo oszukać kogoś kto zamieni kasę na PayPal na kasę  PayU 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A dlaczego ma nie być bezpiecmzne? Jest bardziej bezpieczniejsze niż przelew na konto czy inny sposób.

Allegrowe PayU jest porównywalne do zakupów pod względem bezpieczeństwa jak PayPal

Skoro nie ma paypal to nie kupisz normalnie , twój problem się dogadać ze sprzedającym albo oszukać kogoś kto zamieni kasę na PayPal na kasę PayU

Czyli co piszę do sprzedawcy czy jest możliwość sprzedaży przez PayPal, on podaje informacje gdzie ma zostać wyslany przelew, ja wysyłam i na pewno mi to wyśle ?

Opublikowano

Jak napisałem to jest już  twój problem czy wyśle bo zgodnie z regulaminem za aukcje poza serwisem allegro w żaden sposób nie odpowiada. 

Pieniądze można cofnąć z PayPal mając jako podstawę niewywiązanie się z zakupu, i znowu problem bo przy zakupach prywatnych poza jakimikolwiek serwisami nie zawsze można dostać zwrot albo część zapłaty. 

Jeszcze jedno, praktycznie każdy komu płacisz przez paypal doliczy od 3 do 10 % za obsługę. 

Opublikowano

Tyle że paypal jest na tyle pojebany i może ci zamrozić środki ale raczej z taką niską kwotą nie powinno

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Głupie pytanie, takie samo ryzyko jak wszędzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...