Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z partycją.

Feelsky

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkim. Ostatnio zainstalowalem sobie linuxa, (dualboot z win7, mialem osobna partycje na niego, ogolnie wszystko pomyslnie sie zainstalowalo) no i zrobilem co trzeba, skopiowalem sobie wordlist do brute force, z partycji która była sformatowana na NFTS, potem po wylaczeniu kali linuxa i ponownym odpaleniu siódemki, partycja ze slownikiem i innymi rzeczami (grafiki itd) zniknela. przywrocilem ja windowsowym urzadzeniem do partycji, byla czysta bez zadnych plikow, wiec odpalilem easeus partition recovery, odpalilem skan ale zatrzymalem na 2% i odpalilem recovery, no i niby wrocilo mi wszystko, ale jednak nie wszystko bo nie wrócił mi folder z grafikami i jeden inny folder, a teraz gdy próbuje go wyszukac na nowo getdataback i easeus nie wykrywa wcale tych dwóch folderów (Dodam, że na pierwszym skanie ktory zatrzymalem na 2% byly te foldery xD) Czy da się to jakoś naprawić i przywrócić te foldery? 

lyX8Xcm.png?1

________________________________________________________________________________________________

Tworzę prace graficzne, tanio. Portfolio niebawem.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpalilem skan easyus, i zostawie go na noc,

//edit
Próbowałem 3 inne programy i żaden nie wykrył, moze sformatuje od nowa tą partycje, i wtedy od nowa pocisne skan to załapie?

@Ktosiu Co sądzisz? pls halp ;-;

lyX8Xcm.png?1

________________________________________________________________________________________________

Opublikowano

Odzyskiwanych partycji się nie rusza, im więcej używane tym mniej albo wcale nie da się z nich odzyskać 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zrezygnowałem z katalogów, i przywróciłem bez struktury folderów, ale dzięki za pomoc ktosiu. Można zamknąć :)

lyX8Xcm.png?1

Opublikowano

Dowiesz sie jak naprawisz bo nie wiadomo co za błąd masz albo czy czasem za szybko nie wyłączasz skanowania które może trwać nawet godzinami. 

Dojebałeś na samym początku używając jakichkolwiek narzędzi do partycjonowania z windowsa one zwykle niszczą wpisy partycji linuxowych. Podobnie jest z odzyskiwaniem plików, zwłaszcza linuxa 

Zmień program  albo programy, może jakiś załapie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...