Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak odczucia FPS

XenZ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam problem z grą CS:GO. Mam stałe 150-200 FPS przy pingu 10-25, lecz nie czuję tej płynności jak np. na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=-ZSFZ_dsAdU

Inni ludzie z 200 FPS jak widzę mają tak pięknie płynnie.

Ja nie mam lagów, chodzi dość płynnie ale nie czuć tego tak jak na tym filmiku (i tak mam monitor 60HZ więc nie powinno być różnicy między 200 a 300 FPS) ale powinienem odczuwać tą mocną płynność. Jest na to jakiś config czy co? To nie wina komputera bo jak mówię mam 200 FPS, jest OK ale nie tak bardzo płynnie jak na innych komputerach, które utrzymują CS:GO na 200 FPS.

Procesor: AMD Athlon X4 860K (3.7GHz > 4.0GHz)

RAM: 8GB 1600MHz

Karta Graficzna: nVidia GeForce GTX 750 Ti 2GB

Ostatnim czasem procesor się trochę grzeje, czy to może być przyczyną?

Opublikowano

V-Sync wyłączony, a przy włączonym jest tj. być powinno, ale są opóźnienia myszki.

Przy niskiej rozdzielczości i 4:3 jest dobrze, ale muszę grać na Full HD.

Cd. filmiku to nie ważne, ale nie powinienem odczuwać lagów.

Opublikowano

Magia youtube'a, lol. Nagraj sobie film, wrzuć na yt w 1080p60 i też będzie taka płynność.

Masz 200fps, a monitor ile Hz?

tenor.gif

Opublikowano

Mam podobną sytuację ;( Mam takie jakby mikro lagi mimo że mam te 250+ fps. I to nie ważne od ustawień graficznych, czy dam wszystko low, czy wszystko na full i tak mam tyle samo fps i takie same mikro lagi. Przy szybszych ruchach myszki lub gdy robię bh fps szybko skaczą miedzy 170-250 fps i wtedy są te lagsy. Próbowałem już zmieniać na miliony różnych configów, ustawienia 3d nvidi pod cs też nic nie dały. Czyszczenie kompa, usuwanie gry, gameboostery nic nie pomaga. W końcu przestałem szukać sposobu na te lagi bo za dużo czasu na to straciłem i staram się nie zwracać na nie uwagi lecz czasami naprawdę są uciążliwe.

ps. Kiedyś te lagi były większe ale, gdy wyłączyłem w mojej myszce nagrywanie ruchów to trochę zmalały. Może masz jakąś gamingową myszkę, która nagrywa ruchy to się chyba nazywało game tracking i to zapisuje np. liczbę kliknięć w myszkę itp.

chadanako_rhspsqr.png

Opublikowano

Mam lagi w tym sensie, że nie jest odpowiednio płynnie. Po prostu nie laguje, ale nie jest bardzo płynnie. A co do tych filmików, że 1080p60 to nie o to chodzi, już mówiłem, ja czuje lekkie ścinki i nie ma tej płynności, jaką mam w innych grach typu GTA V jak mam 60 FPS.

200 FPS i 60Hz monitor.

Opublikowano

Mi również chodzi o to że nie jest odpowiednio płynnie gdyż pomimo 250fps+ i monitora 144hz gra się czsami ścina przy szybszych ruchach lub przy skakaniu.

chadanako_rhspsqr.png

Opublikowano

Zmieniłem rozdzielczość na 1280x720 i jest jak być powinno, podejrzewam, że chodzi tu o DPI.

Na 1280x720 gram na 800 DPI i czułości 3, jest OK, co muszę ustawić na 1920x1080, żeby było dobrze i bym nie musiał zmieniać nawyku ruszania myszką? Tzn. żebym nie musiał nagle jeździć po podkładce, tylko żebym ruszał myszką tj. zawsze. Może 800*3/1200 = 2? I wtedy czułość 2 na DPI 1200?

Opublikowano

sensitivity nie zależy od rozdziałki. 400dpi i sens 3 to to samo co 800dpi i sens 1,5, więc nie ma różnicy ile ustawisz

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...