Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie sluchawki do 450zl

devilerz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako ze moje ostatnie sluchawki padly, przyszedl czas aby kupic nowe, budzet to MAX 450zl. Nie posiadam dedykowanej karty dzwiekowej. Glownie gram w gry takie jak csgo i inne - glownie fpsy, slucham tez sporo muzyki. Myslalem nad Cloudami II (z tego powodu ze maja mikrofon i mnostwo dobrych opinii) oraz Reloop SHP-1 (opinie, brak mikrofonu - jakos przezyje). Prosze o propozycje i pomoc w doborze. Z gory dzieki :D

Opublikowano

Lepszym rozwiązaniem będzie słuchawki+karta dźwiękowa jak jej nie masz

HyperX Cloud I (Wygoda) lub

Superlux HMC631 (Pozycjonowanie)

+

Nie znam się na kartach dzwiękowtch wieć zaczekaj na zeciarza

Ale wiem że nie może być to jasna karta do HperX Cloud

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Jeżeli HyperX Cloudy, to tylko jedynki. Dwójki mają zintegrowaną kartę dźwiękową (są podłączane przez USB), a karta w nich jest bardzo słabej jakości.

Sam mam hyperx cloudy I i są dobre, bardzo podobne do Takstar Pro 80 (w zasadzie ta sama konstrukcja).

Zeciarz nie zna się na kartach dźwiękowych xD Na pewno nie tak bardzo jak @TrueFaith

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jeżeli HyperX Cloudy, to tylko jedynki. Dwójki mają zintegrowaną kartę dźwiękową (są podłączane przez USB), a karta w nich jest bardzo słabej jakości.

Sam mam hyperx cloudy I i są dobre, bardzo podobne do Takstar Pro 80 (w zasadzie ta sama konstrukcja).

Zeciarz nie zna się na kartach dźwiękowych xD Na pewno nie tak bardzo jak @TrueFaith

Zawsze mogę podłączyć je przez jacka, w sumie bardzo by sie przydało dobre mikro, a z tego co wiem cloudy I mają niezbyt dobre, dlatego myślałem nad dwójkami, co myślicie? :D

Opublikowano

Nie warto 

HyperX Cloud 1 + Zalman ZM-MIC1

Staszek Igraszek ma Zalmana i jakość jest dobra ale to zależy jak obrobisz

@down No całkiem spoko opcja [AIM SC8000] ale warn poleci za opowiedz bez uzasadnienia

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Myślałeś nad używanym sprzętem? Cloudy 1 + używany Prodigy Cube (dy wyrwania za 200-250zł) mogą stanowić fajny zestaw, w Cube możesz zmienić OPAMP co da małego boosta do jakości oraz możliwość lekkiej zmiany brzmienia pod własne preferencje. Mikro cloudów pod Prodigy brzmi dość dobrze, większość roboty i tak robi właśnie karta dźwiękowa + późniejszy mastering. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...