Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dropy w grach

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to tu pasuje ale walić. Zawsze jak gram nie ważne jaka gra nie ważne jakie mam ustawienia graficzne cały czas mam zcinki... Patrzyłem w hwmonitorze to zawsze jak mam taka zcinke to taktowanie na procku spada mi z 3100mhz na 800mhz. Patrzyłem coś tam w biosie i mam włączonego energy savera przez to może? I jak ktoś napiszę że przez fpsy to nie bo cały czas mam 60+

Opublikowano

Maksymalna temperatura pracy tego procesora wynosi od 55 do 70 stopni.

Jakie masz chłodzenie, czy pasta jest zmieniana? Sprawdzałeś przykładowo w OCCT robiąc test kiedy schodzi taktowanie?

Opublikowano

@CiasteczkoMen chlodzenie to jakis grandis za 50zl a pasta to z 3 lata temu byla wymienana jak to chlodzenie bylo wlasnie zakladane bo jak gralem w lola to mialem straszne spadki fpsow i wlasnie sie proc przegrzewal. A taktowanie spada caly czas nawet na pulpicie bez zadnego programu odpalonego skacze 3100 na 800 na 1900mhz i tak w kolko. W amd catalyst w zakladce zasilanie > zasilanie proc. cpu mam szybkosci procesora ustawione na 800mhz - 3100mhz

Opublikowano

Nie grandis tylko spartan lt he922 powalilo mi sie xD Pograłem chwile w rocket league na początku bez zcinek itd ale po 5 minutach gry zaczęły się zcinki temperatura na procku była 68 a na karcie 72 obudowa piekarnik w luj xD

Opublikowano

Nie trzeba bylo wymieniac pasty :D Uchylilem boczna sciane obudowy zmienilem w catalyst control center taktowanie z 800 - 3100mhz na 3100-3100mhz i teraz nie spada taktowanie i nie ma zcinek w grach. Tylko obudowa taki piekarnik ze procek ma 70stopni xD

@Edit

@CiasteczkoMen na poczatku wszystko dzialalo ale teraz taktowanie spowrotem spada ;-;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...