Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę się zalogować.

HardMCore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rano (dla mnie rano zaczyna się o 6:00, wtedy wbiłem na kompa ;x) próbowałem zalogować się na LoLa (klienta gry) i pojawiała mi się informacja:

Serwer logowania nie odpowiedział. Możesz mieć problem z połączeniem niezwiązany z serwerem League of Legends. Tutaj możesz sprawdzić aktualny stan usługi: http://status.leagueoflegends.com.

Jeśli nadal nie możesz się połączyć, przeczytaj następujący artykuł z Bazy Wiedzy: support.riotgames.com/hc/articles/201761944.

Wciąż nie możesz się połączyć? Skontaktuj się z działem wsparcia gracza poprzez support.riotgames.com.

Sprawdziłem artykuł i status serwera, lecz po próbach resetowania IE czy innych rzeczy, nadal nie pomogło, a gdy próbowałem zalogować się na stronę LoLa, by napisać do supportu, co się stało, pojawiała się informacja:

Error 1006 Ray ID: 2c54ce6c986c2ac1 • 2016-07-20 07:47:39 UTC Access denied

What happened?

The owner of this website (auth.riotgames.com) has banned your IP address (xxx.xx.xxx.xxx)

Oznacza to, że Riot Games mnie zbanowało na IP, lecz nie wiem z jakiego powodu. Na pocztę nic nie dostałem, a powodu nie mogę sprawdzić, bo nie mogę się zalogować. Szukałem adresu e-mail, lecz nie ma polskiego, a jeżeli już mam pisać, to na jaki adres powinienem? I nie dawajcie mi rad typu "zmień IP" czy coś takiego, bo mam stałe i nie zamierzam się w to bawić.

Opublikowano

Problem rozwiązałem po wielu godzinach prób zmiany IP. Uzylem cyberghosta, zalogowalem sie na konto i napisalem do supportu. Okazalo sie to byc jakąś pomyłką lub ktoś jakoś podszył sie pod moje IP czy cos (nie znam sie na tym). Jezeli nie mozna sie zalogowac, to na prawde polecam jakis programik, zmienic IP i napisac do tego supportu niz po prostu grac na innym IP "nielegalnie". Od supportu dostalem informacje, ze zajma sie tym i konto zostalo szybko odblokowane.

Opublikowano

Po prostu IP zablokowane zostalo przypadkiem. Tak jak bylo to wczesniej z roznymi dostawcami internetu :D

Ban na IP dostaje sie po kilkukrotnym zlamaniu regulaminu aka. exploiting, kazde twoje konto zostaje usuwane i jesli nadal bedziesz 'przeszkadzal' to rito poradzi sobie z toba droga sądową.

Kadi a.k.a Burn Yellow wie o co chodzi :D

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Po prostu IP zablokowane zostalo przypadkiem. Tak jak bylo to wczesniej z roznymi dostawcami internetu :D

Ban na IP dostaje sie po kilkukrotnym zlamaniu regulaminu aka. exploiting, kazde twoje konto zostaje usuwane i jesli nadal bedziesz 'przeszkadzal' to rito poradzi sobie z toba droga sądową.

O czym ty mówisz bany ip nie są za haxy prawdopodobnie kolega wyżej crackował konta albo używał account checkera.Rito od niedawna wziął się za ludzi crackujących konta stąd te częste bany na ip po jakimś czasie powinien on ci zejść a tak btw granie na innym ip nie jest nielegalne

668421422290643422464.png

Opublikowano

Dziękuję, za kolejne odpowiedzi, lecz problem rozwiązany. Nie nabijajcie sobie bezsensownych postów, po prostu miałem problem, bo moje IP było PRZYPADKIEM zablokowane. Wystarczyło użyć prostego Cyber Ghosta, ukryć nim IP i napisać do supportu.

O czym ty mówisz bany ip nie są za haxy prawdopodobnie kolega wyżej crackował konta albo używał account checkera.Rito od niedawna wziął się za ludzi crackujących konta stąd te częste bany na ip po jakimś czasie powinien on ci zejść a tak btw granie na innym ip nie jest nielegalne

Tak czy owak, nie chciałem grać na zmienionym IP, nie wydaje mi się to takie "dostępne" i akceptowane przez Riot.

Problem rozwiązany, proszę o zamknięcie.

Opublikowano

Tak, brałem to pod uwage, ale czesto Rito blokuje randomowo rowniez jakies Ip. Chodzilo o to, ze juz kilka razy bylo pytanie o to ban na IP, dlatego musialem napisac o tym jakby to wygladalo jakby sie rzeczywiscie go dostalo, istnieje cos takiego lecz tylko elita takie cos dostala xD

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...