Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć lagi w Metin2?

CycekTeam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

W tym poradniku pokażę Wam jak można w prosty sposób zmniejszyć lagi na Metinie.

Otwieramy sobie tą aplikacje:

KCONRgL.jpg

Wyskoczy nam takie oto okienko:

2654914689700921454685.jpeg

Zmieniamy na takie właśnie ustawienia które są ukazane na zdjęciu.

Gdy jesteśmy już na Serwerze naciskamy przycisk "ESC", a później Opcje Gry.

7672314689700921454685.jpeg

Pojawi się nam takie okno:

5376614689700921454685.jpeg

Gdy zrobiliśmy już to wszystko, mamy o wiele mniejsze lagi.

Te ustawienia są dla tych, którzy mają słabsze komputery.

Może komuś się przyda.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Stary, takie poradniki robiło się 7 lat temu, teraz wszyscy to znają,a nowych graczy praktycznie nie ma ;)

NIE POLECAM NOWEJ JAKOŚCI ,SAME BUGI, STRATA  CZASU

Opublikowano

Raczej chodziło o zmniejszenie przycinek, bo lagi są zależne od naszego łącza i stabilności serwerów gry, czyli na to nie możemy mieć wpływu, chyba, że mamy wirusa, który odpowiada za lagi. 

Jak już robisz takie poradniki, to powinieneś dać odnośnik do wycinania niepotrzebnych tekstur oraz wspomnieć o tym, by wszystko wyłączyć, wyczyścić rejestr itp

Opublikowano

Stary, takie poradniki robiło się 7 lat temu, teraz wszyscy to znają,a nowych graczy praktycznie nie ma ;)

?? wystarczy dać dzikie psy_lod (model o najniższej wartości mesh) i metin będzie działał jak ta lala.

Prawie każdy takie rzeczy wie bez poradników, no ale dla zielono-zielonych może się przyda. ;p

Ale chłopacy nie każdy ma dobrego kompa, a to jest właśnie poradnik dla takich graczy.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Jak dla świeżaka, to jeszcze ok. Niestety dla kogoś z minimum kompendium wiedzy metina, ten poradnik się nie przyda.

Plus za wstawkę.

Opublikowano

Szczerze to bardzo okrojona wersja. Można jeszcze po prostu zoptymalizować komputer, aby ogółem lepiej pracował i wtedy Metin również będzie mniej lagował.

Mimo to, + ;)

Opublikowano

Raczej nawet początkujący gracz wiedząc, że nie ma wystarczająco dobrego komputera będzie wiedział jak zaradzić ścinkom, filozofia to nie jest. ^^ Chyba, że jest to naprawdę młooooooooda osoba. ;)

Ale mimo wszystko + za chęci. :)

knm7jLQ.png

Opublikowano

Każdy kto gra juz od pewnego czasu wie o tym sposobie, no ale moze sie on przydac nowym.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• 7 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nic nowego w sumie :D

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...