Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 750Ti artefakty przy wymagających grach.

arabkostek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecne CPU: AMD Athlon x2 270 (3,4gHz) | Teraz FX-6300 X6 3,5gHz

Obecne GPU: Nvidia GTX 750Ti 2gb GDDR5

Ram: GoodRam 8gb 1333mHz CL9

MOBO: GA-78LMT-USB3

Zasilacz: Jakaś AKYGA |Teraz SillentumPC Vero L1 500W 80PLUS Bronze|

****Po wymianie procesora na lepszy oraz zasilacz z czarnej listy na markowy dalej sytuacja jest taka sama (wiec wykluczylem buutleneck i niestabilne napięcia na karcie).

Witam,

We wrześniu roku 2015 dokonałem zakupu karty graficznej Geforce MSI GTX 750Ti 2GB (128bit GDDR5). Fabrycznie nowa(!), z Proline.pl

Przez pierwsze kilka miesięcy (do grudnia) było wszystko spoko, The Forest na wysokich w 30-40 klatkach itd, Minecraft na shaderach itd.

Ale stycznia tego roku, doskwierają mi tzw. "artefakty". Postaram się to jakoś opisać..

Przy CS:GO czy Battlefield'ie 3 na spokojnie, najwyższe i stałe FPSy są - bez artefaktów.

A mianowicie pojawiają się tylko i wyłącznie przy bardziej wymagających tytułach[(taki jak GTA 5, właśnie TheForest czy MC na Shaderach)] (Przy CS:GO czy Battlefield'ie 3(mniej wymagających tytułach na spokojnie, najwyższe i stałe FPSy są - bez artefaktów.) Dodam, że temperatury są w porządku (procek na box'owym ~50 C) a grafika zimniejsza(zresztą nie miałaby na czym się grzać)

Pierwszy dzień po zainstalowaniu GTA było wszystko spoko, B. Wysokie itd i stale 30 fps. Na Onlinie świetnie się bawiłem ale nie tu jest pies pogrzebany. Po ponownym włączeniu gry i zmianie dźwięków w grze - artefakty w postaci kolorowych kropek na ekranie, sam obraz się zacina ale dźwięk leci spokojnie, bez ściny. Czarny ekran i tyle (tylko przy wymagających tytułach). Przy "Foreście" to samo, krótka gra i nie ważne jakie ustawienia graficzne wybiorę - będzie artefakt kończący moją grę ;-;

Robiłem dosłownie wszystko, co wyczytałem w internetach (Maksymalna wydajność na karcie graficznej ustawiona, po formacie NAJNOWSZE sterowniki graficzne Nvidii itd)

I tutaj nasuwa się pytanie, czy jest jeszcze coś, co może pomóc czy po prostu oddać kartę na gwarancję (mam jeszcze na 2,5 roku)?

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Skoro masz na gwarancji to oddaj bo nie ma cudownego środka na naprawę grafiki. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

k, karta idzie na gwarancje.

Porobiłem pare testów z nią, grając w GTA 5 po wzroście temp. do +60C karta jest ciepła -> świruje. Chłodząc ją wiatrakiem jest wszystko cacy = felerny model.

Temat można zamknąć.

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...