Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałbym zacząć się bawić w tworzenie serwerów, ale jest masa poradników i tak na prawdę nie wiem od czego zacząć. Potrzebuję jakiegoś załapania za rączkę na start i wskazania co i jak, a dalej sobie poradzę. 

Mam też kilka pytań:

1. Bawiłem się Word Editem i miałem takie białe tekstury:

13694040_1288348054556009_765844121_o.pn

Czy to wpływa na jakość w grze czy tylko w programie? 

2. Czym się różnią "silniki" (dobrze mówię?) Metina. Mam na myśli source, 2008 etc? 

Pozdrawiam i przepraszam za ostatnie pytanie nie wiem jak jest sformułować.

Opublikowano

Silnik source różni się tym chociażby od 34k i 2089k, że masz większą władzę nad własnym serwerem. Co to znaczy ? Dajmy na to, że na game 2089 oraz 34k limit yang to 2kkk, to na silniku source możesz zwiększyć tą liczbę do jakiej tylko chcesz. Taki przykład.

Co do tych białych tekstur to nie wiem. Nigdy nie miałem tego błędu.

Opublikowano

Silnik source różni się tym chociażby od 34k i 2089k, że masz większą władzę nad własnym serwerem. Co to znaczy ? Dajmy na to, że na game 2089 oraz 34k limit yang to 2kkk, to na silniku source możesz zwiększyć tą liczbę do jakiej tylko chcesz. Taki przykład.

Co do tekstur to się dowiedziałem już od kolegi :).

Które pliki polecasz na początek? :)

Opublikowano

Terenzo albo schitseta (rw3).

Opublikowano

Terenzo albo schitseta (rw3).

Rozmawiałem z osobą, która się do mnie zgłosiła i to sobie mniej więcej zapisałem

3e02ac806a3643438fdbcaa2bae695a9.png

Czy powinienem coś jeszcze wiedzieć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...