Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stosować odżywkę białkową?

MIKEKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Otóż nie wiem jak stosować czy w dni nie treningowe 3 razy a w treningowe 4 razy ? Wiem, że rano przed posiłkiem :D...

+ za pomoc :)

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

A odzywki bialkowe to nie sa czasem na uzupelnienie diety, jesli brakuje w niej bialka?

/ksz ksz ale jak juz musisz brac, to bierzesz wedlug brakow w diecie, czyli np ostatni posilek - po treningu.

Opublikowano

Witaj,

Nie znam twojego jadłospisu... jeżeli w twojej diecie dominuje "białko" i robisz "redukcję", to zalecam branie tylko po treningu i ewentualnie po posiłku ( dzień treningowy)

dokładne dawkowanie znajdziesz na etykiecie osobiście polecam Ci "Peak Whey Delicious", ze względu na "wachlarz" smaków.

Co do pytania... możesz stosować tyle razy dziennie ile zaleca producent. Osobiście w dni "nie" treningowe nie biorę odżywek ( chyba że rano i rzadziej po 2 obiedzie ). Staram się uzupełniać białko "dietą" i tobie też radzę.

Wytrwałości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Białko stosujesz jak masz napisane na opakowaniu zazwyczaj jest gdzieś z tyłu . Ja stosuje 3 razy dziennie ;)

Opublikowano

Stosujesz wtedy gdy czujesz, że zjadłeś za mało a jesteś na przykładowej masie (chodź to trochę dziwnie masować latem ^^)

Wiesz, że np. nie zdążysz zjeść danego posiłku albo dany posiłek da Ci za małą ilość białka to wtedy sobie robisz białeczko ;)

Stosowanie samego białka bez diety nie da Ci nawet 25 % oczekiwanych przez Ciebie efektów, także miska to podstawa;)

Opublikowano

Bialko walisz do sniadania i kolacji i po treningu. Zalezy od diety, ale od 30-40g. Ja zamiast 10 jajek pije 40 g do sniadania i 40g do kolacji noi po treningu.

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Czemu glupota? Bialko ma lepsze wchlanianie niz jajka. Jak ktos sie spieszy do pracy to dobra opcja. Zreszta, pobadz troche na czystej diecie, to zobaczysz czy ci sie te jajka nie znudza. Zycie na samym bialku, powiadasz? Czyli wedlug ciebie zastapienie jajek to zycie na samym bialku. Jesli chcesz mozesz walic sobie do sniadania kurczaka kto ci zabroni. Ja napisalem tylko ze "mozna" uzywac bialka do sniadanka i kolacji jako uzupelnienie, gdzie reszta posilkow zostane bez zmian czyli kuraczak itp.

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Czemu glupota? Bialko ma lepsze wchlanianie niz jajka. Jak ktos sie spieszy do pracy to dobra opcja. Zreszta, pobadz troche na czystej diecie, to zobaczysz czy ci sie te jajka nie znudza. Zycie na samym bialku, powiadasz? Czyli wedlug ciebie zastapienie jajek to zycie na samym bialku. Jesli chcesz mozesz walic sobie do sniadania kurczaka kto ci zabroni. Ja napisalem tylko ze "mozna" uzywac bialka do sniadanka i kolacji jako uzupelnienie, gdzie reszta posilkow zostane bez zmian czyli kuraczak itp.

Bialko walisz do sniadania i kolacji i po treningu. Zalezy od diety, ale od 30-40g. Ja zamiast 10 jajek pije 40 g do sniadania i 40g do kolacji noi po treningu.

KOLEGO JA CIEBIE PROSZĘ, NIE WYPOWIADAJ SIĘ JUŻ W TYM DZIALE. OŚMIESZASZ SIEBIE I WPROWADZASZ W BŁĄD INNYCH, RZUCAJĄC NA PRAWO I LEWO PIERDOŁAMI Z DUPY WYCIĄGNIĘTYMI.

Opublikowano

Osmieszam? Opcja z bialkiem jest o wiele lepsza na sniadanie i kolacje Niz jajka( nie mowie ze sa zle bo sam je jem) . oczywiscie ja nie mowie ze masz pic same bialko. Do tego wchodza wegle( sniadanie) i tluszcze(kolacja).

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Osmieszam? Opcja z bialkiem jest o wiele lepsza na sniadanie i kolacje Niz jajka( nie mowie ze sa zle bo sam je jem) . oczywiscie ja nie mowie ze masz pic same bialko. Do tego wchodza wegle( sniadanie) i tluszcze(kolacja)

Na śniadanie spożywasz czyste carbo, a na kolacje kostkę smalcu. Mniej oglądania przypadkowych "pakierów" na siłowni, a więcej artykułów popartych badaniami. Co ja mówię o badaniach, skoro ty masz brak elementarnej wiedzy na poziomie treningu i odżywiania. Nie chcę nikogo obrazić, ale wprowadzasz ludzi w błąd. Jakbyś chciał poczytać troszkę ciekawych rzeczy na temat odżywiania czy samego treningu siłowego czy wydolnościowego to odezwij się na PW ;) 

PS. Suplementy diety są tylko dodatkami do diety :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...