Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Failed to detect location - Incense

badowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam błąd "Failed to detect location" i o dziwo nie jest on cały czas lecz tylko kiedy chcę użyć przedmiotu "Incense". Używam wersji gry dla telefonów 4.0+ oraz wszystkie lokalizacje ustawione raczej poprawnie bo nic innego już włączyć chyba się nie da :).
Pozdrawiam Patryk.

Problem rozwiązany po kilku godzinach męczarni. Może się komuś przydać więc piszę:
"Lokal. i wyszukiwarka Google" w ustawieniach "Usługi Lokalizacji" musi być wyłączone :). Pozostałe dwie opcje włączone oraz pozorowanie położenia w opcjach programisty wyłączone.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze chce siostrze pomóc ma ona xperie m2 i nie dziala albo ja coś zle robie prosze o pomoc daje + ;)

Masz ten sam błąd co kolega wyżej ? Sprawdź to co on zrobił w takim razie :D

Tak to samo pisze na czerwno własnie robie ale chyba cos zle :D

Opublikowano

Kurcze chce siostrze pomóc ma ona xperie m2 i nie dziala albo ja coś zle robie prosze o pomoc daje + ;)

1. Spróbuj z uruchomionymi Google Maps w tle
2.Resetuj Google Maps do wersji fabrycznej i Uruchom Ponownie Telefon 
3. Wyłącz Pozorowane położenie. Aby to wyłączyć potrzebujesz dostęp do Opcji dla Programistów
3.1 Aby uzyskać dostęp to tej opcji
Wejdz w Ustawienia następnie "Informacje o Telefonie" potem "Informacje o oprogramowaniu" i kliknij parę razy w "Numer kompilacji" bądź do czasu gdy dostaniesz informacje ze masz dostęp do opcji dla programistów.
3.2 Ponownie Wejdz w Ustawienia następnie Opcje dla Programistów i wyłącz "Zezwalaj na pozorowane położenia"
4.Włącz ustawienia GPS na Wysoką wydajność.
Opublikowano

1. Spróbuj z uruchomionymi Google Maps w tle
2.Resetuj Google Maps do wersji fabrycznej i Uruchom Ponownie Telefon 
3. Wyłącz Pozorowane położenie. Aby to wyłączyć potrzebujesz dostęp do Opcji dla Programistów
3.1 Aby uzyskać dostęp to tej opcji
Wejdz w Ustawienia następnie "Informacje o Telefonie" potem "Informacje o oprogramowaniu" i kliknij parę razy w "Numer kompilacji" bądź do czasu gdy dostaniesz informacje ze masz dostęp do opcji dla programistów.
3.2 Ponownie Wejdz w Ustawienia następnie Opcje dla Programistów i wyłącz "Zezwalaj na pozorowane położenia"
4.Włącz ustawienia GPS na Wysoką wydajność.

Dziena działa siostra zadowolona :D 

Opublikowano

Z Tymi mapami to chyba przesadzacie. Na początku tego nie miałem zainstalowane nawet a gra i tak chodziła potem chciałem niby te "offline" ale jak bateria szła tak idzie.

@50DUKEN mogłeś napisać co dokładnie pomogło czy wyłączenie tej opcji czy majstrowanie przy tych mapach :).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...