Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyczyścić komputer z kurzu?

Zbanowany99PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem ponieważ chcę wyczyścić komputer z kurzu itp, ale nie wiem od czego zacząć. Nie chce nic zepsuć więc piszę ten temat. 

• Co bedzie mi do tego potzrebne?
  • Jakieś porady, co robić,a czego nie.

Chce kupić na samym początku sprężone powietrze i nie wiem czy coś jeszcze do tego potrzebuje wiec możecie pomóc. W gre wchodzi jedynie morele.net. 

Za normalne odpowiedzi daje lajki. 

Opublikowano

Sprężonym powietrzem nie wyczyścisz co najwyżej w domu wybuchnie ci pokój. 

Pędzelek miękki, nafta techniczna do mycia

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Pomocnik
Opublikowano

Siemka, mam problem ponieważ chcę wyczyścić komputer z kurzu itp, ale nie wiem od czego zacząć. Nie chce nic zepsuć więc piszę ten temat. 

• Co bedzie mi do tego potzrebne?
  • Jakieś porady, co robić,a czego nie.

Chce kupić na samym początku sprężone powietrze i nie wiem czy coś jeszcze do tego potrzebuje wiec możecie pomóc. W gre wchodzi jedynie morele.net. 

Za normalne odpowiedzi daje lajki. 

Samo sprężone powietrze wystarczy, chyba że komputer jest starszy od ciebie i przewidujesz, że napotkasz na nim jakieś formy życia. Najłatwiej będzie gdy rozbierzesz parę części i dmuchniesz sprężonym powietrzem.

Przeważnie zawsze gdy czyszczę komputer to

- Wyjmuję cooler

- Wyjmuję zasilacz i zdejmuję obudowę z niego

- Wyjmuję grafikę i w miarę możliwości zdejmuję obudowę z niej i wymieniam pastę, ale to tylko gdy jest po gwarancji i nie ma plomb ( takie zabezpieczenie aby użytkownik nie majstrował przy niej ) :P

Wszystko dokładnie czyszczę i montuję z powrotem, oczywiście wymieniam także pastę termoprzewodzącą na procesorze, a z metalowej blaszki zeskrobuję resztki, na bogato można także przemyć jakimś dobrym alkoholem, ale nie za słodkim.  :)

Gdy czyścisz komputer raz na rok - w zupełności to wystarczy.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sprężarka i do przodu Tylko wentylatory przytrzymaj palcem Aby się nie uszkodziły ( Różnie bywa ) 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...