Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokemon GO!

marshmello

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Chciałbym poruszyć jedną kwestię. Otóż według mnie gra Pokemon GO jest niesprawiedliwa. Przewagę w grze mają osoby, które wychodzą z domu.

Nie powinno tak być, ponieważ liczy się równość i każdy powinien mieć takie same szanse na rozwój. Nie rozumiem twórców gry. Jak mają grać w tę grę osoby, które są niepełnosprawne? 

Mam tu na myśli osoby bez nóg, które nie mogą opuścić domu. Wtedy nie mają one szans na zdobycie swojego upragnionego zwierzaka. Co więcej, nie mogą przeżyć niesamowitej przygody, jaką

jest poszukiwanie pokemonów. Jak dla mnie gra jest nieprzemyślana, a jej twórcy powinni zostać ukarani za to, że nie myślą o całej społeczności. Pozdrawiam.

Opublikowano

Chciałbym poruszyć jedną kwestię. Otóż według mnie gra Pokemon GO jest niesprawiedliwa. Przewagę w grze mają osoby, które wychodzą z domu.
Nie powinno tak być, ponieważ liczy się równość i każdy powinien mieć takie same szanse na rozwój. Nie rozumiem twórców gry. Jak mają grać w tę grę osoby, które są niepełnosprawne? 
Mam tu na myśli osoby bez nóg, które nie mogą opuścić domu. Wtedy nie mają one szans na zdobycie swojego upragnionego zwierzaka. Co więcej, nie mogą przeżyć niesamowitej przygody, jaką
jest poszukiwanie pokemonów. Jak dla mnie gra jest nieprzemyślana, a jej twórcy powinni zostać ukarani za to, że nie myślą o całej społeczności. Pozdrawiam.

Ta gra miała na celu odciągnąć min. ludzi od komputerów/ telewizorów i zachecać do spedzania czasu na zewnatrz. 

Twój tok rozumowania nie ma sensu. Dlaczego w takim razie są produkowane np rolki i rowery skoro są ludzie niepełnosprawni? ... Nie wszystko jest dla każdego

Opublikowano

Ludzie niepełnosprawni, nawet tacy, którzy nie mają nóg, zapewne poruszają się na wózku, więc mogą grać w Pokemony właśnie na nim jeżdżąc. Tak samo przemierzają metry i kilometry i mogą łapać upragnione stworki. Jedynym ograniczeniem dla nich jest fakt, że nie zawsze i nie wszędzie wejdą, ale przecież od czego ma się przyjaciół. Jeżeli ktoś chce, to akurat nie ma tutaj żadnego ograniczenia. 

Bardziej poszkodowani są ci, którzy naprawdę nie są w stanie w żaden sposób funkcjonować - osoby niewidome, czy sparaliżowane. Nie zmienia to jednak faktu, że tym tokiem rozumowania, to na świecie nie powinno być niczego, co nie może być użytkowane przez ludzi poszkodowanych przez los, a nie na tym to polega. 

Opublikowano

Gra sama w sobie to ogromny niewypał, miała zachęcić ludzi do wyjścia z domów, a wyszło tak, że ludzie mają wypadki, giną, a niektórzy wykorzystują tą aplikację, żeby napadać innych (w usa jakas grupa nastolatkow rzucala wabik czy cos tam, zeby jakis gracz tam podszedl, a potem okradali go z telefonu itd.), przy okazji wdychając spalenizny i gapiąc się w ekran telefonu, żart jakiś.

Opublikowano

Wyczułem lekki ból, jakbyś sam był niepełnosprawny, no offence. Ta gra ma większe przebicie od samego CS:GO, tutaj przynajmniej ruszasz niekiedy swój tłusty zad i idziesz bawić się w trenera Pokemonów, jak to każdy marzył za dzieciaka.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wyczułem lekki ból, jakbyś sam był niepełnosprawny, no offence. Ta gra ma większe przebicie od samego CS:GO, tutaj przynajmniej ruszasz niekiedy swój tłusty zad i idziesz bawić się w trenera Pokemonów, jak to każdy marzył za dzieciaka.

Ja marzyłem akurat o tym aby być królem szamanów ale who cares

Opublikowano

Ja marzyłem akurat o tym aby być królem szamanów ale who cares

może i wyjdzie coś dla Ciebie :D

Opublikowano

Gra sama w sobie to ogromny niewypał, miała zachęcić ludzi do wyjścia z domów, a wyszło tak, że ludzie mają wypadki, giną, a niektórzy wykorzystują tą aplikację, żeby napadać innych (w usa jakas grupa nastolatkow rzucala wabik czy cos tam, zeby jakis gracz tam podszedl, a potem okradali go z telefonu itd.), przy okazji wdychając spalenizny i gapiąc się w ekran telefonu, żart jakiś.

Niewypał, bo ludzie to idioci i nie umieją się zachować? Powiedzmy, że w tym wypadku działa selekcja naturalna. Gra nie ma nic wspólnego z tym, że jacyś ludzie postradali zmysły i narażają swoje życie, zamiast grać z głową. Co do tych kradzieży - też o tym czytałam i słyszałam i uważam. Niemniej jednak dla złodzieja każdy sposób, by się wzbogacić jest dobry, a akurat banda graczy z telefonami to łatwy kąsek. Wystarczy nie zatracać się w wirtualnym świecie i kontaktować z rzeczywistością. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...